Η ισότητα ανάμεσα στα ζευγάρια οδηγεί σε καλύτερη σεξουαλική ζωή

Δεδομένου ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τις δουλειές του σπιτιού (τουλάχιστον τις περισσότερες από αυτές) τις κάνουν οι γυναίκες, απευθυνόμαστε στους άντρες αναγνώστες μας.

«Μη φοβάστε τις οικιακές εργασίες. Αντίθετα, αρχίστε να εξετάζετε το ενδεχόμενο να συμμετέχετε περισσότερο σε αυτές και θα δείτε ότι θα βελτιωθεί… η σεξουαλική σας ζωή!».

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται μια πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία οι ισότιμοι ρόλοι στο σπίτι συνεπάγονται περισσότερη… δράση στην κρεβατοκάμαρα.

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2013, που είχε διεξαχθεί από το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, οι άντρες που άφηναν στις γυναίκες τους τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού, απολάμβαναν σχεδόν διπλάσιες φορές περισσότερο σεξ, σε σχέση με αυτούς που βοηθούσαν τις συντρόφους τους.

Μία νέα έρευνα όμως, από το πανεπιστήμιο της Τζόρτζια, υποστηρίζει ότι η προηγούμενη μελέτη χρησιμοποίησε δεδομένα από τις δεκαετίες του 1980 και 1990, όταν η ισότητα μέσα στο σπίτι δεν είχε γίνει «ο κανόνας».

Ο επίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας Daniel Carlson μελέτησε μαζί με συναδέλφους του πιο πρόσφατα στοιχεία, από 487 ζευγάρια, τα οποία συμμετείχαν στην Έρευνα για την Οικογένεια και τις Σχέσεις, που έγινε το 2006, με σκοπό να διαπιστωθεί πόσο επηρέαζαν οι δουλειές του σπιτιού τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκέντρωσαν, διαπιστώθηκε ότι τα ζευγάρια που μοιράζονταν με πιο ισότιμο τρόπο τις οικιακές εργασίες, ανέφεραν ότι είχαν πιο υγιή κι ευτυχισμένη σεξουαλική ζωή, συγκριτικά με εκείνα τα ζευγάρια στα οποία οι γυναίκες έκαναν τις περισσότερες δουλειές (μαγείρεμα, καθάρισμα κ.τ.λ.).

Σύμφωνα με τον καθηγητή, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα ζευγάρια που μοιράζονται τις οικιακές εργασίες αισθάνονται ότι μοιράζονται τις υποχρεώσεις μιας «οικογένειας» και κατά συνέπεια είναι πιο ικανοποιημένα από τη σχέση τους, κάτι που «μεταφράζεται» και σε περισσότερες εκδηλώσεις αγάπης.

Τα συμπεράσματα της έρευνας, όπως αναφέρει το περιοδικό Time, δημοσιεύτηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Κοινωνιολογίας.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest