Ήρθαν με τσάρτερ οι πρώτοι τουρίστες στη Ρόδο!

Θερμή υποδοχή με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο επεφύλαξε στους επισκέπτες η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου

Οι πρώτοι τουρίστες της φετινής σεζόν έφθασαν σήμερα πρώτη μέρα της άνοιξης και πρωτομηνιά, 1η Μαρτίου 2024, στη Ρόδο, με την πτήση τσάρτερ 351 της αεροπορικής εταιρείας Ryanair από το Βερολίνο, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου στο νησί. Η επίσημη έναρξη της σεζόν στη Ρόδο τοποθετείται στις 28 Μαρτίου.

Το αεροπλάνο έφθασε στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” της Ρόδου στις 10:15 το πρωί μεταφέροντας 139 επιβάτες, στην πλειοψηφία τους Γερμανοί.

Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχημάτισε, ως είθισται, αψίδα με πίδακες νερού για να καλωσορίσει τους πρώτους επισκέπτες του νησιού.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε στους πρώτους τουρίστες ο Δήμος Ρόδου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού Γεώργιο Τόππο, παρουσία εκπροσώπων κι άλλων τοπικών αρχών και φορέων του τουρισμού.

Παρόντες στην υποδοχή ήταν επίσης: ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, ο αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Διοικητικών Υπηρεσιών Γεώργιος Πάττας, ο αερολιμενάρχης Βασίλειος Καταβενάκης, ο διευθυντής της Fraport αεροδρομίου Ρόδου Σάκης Ανυφαντής και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του αεροδρομίου Μιχαήλ Μυλωνάς.

Αποτελεί παράδοση πλέον, απόλυτα συνυφασισμένη με την παροιμιώδη φιλοξενία των Ροδίων προς όλους τους επισκέπτες του νησιού, η θερμή υποδοχή που επεφύλαξε στους πρώτους τουρίστες η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, με τα έμπειρα στελέχη της να διανέμουν στους τουρίστες ενημερωτικό υλικό, έντυπο και ψηφιακό, μικρές ελληνικές σημαίες και δώρα με τοπικά προϊόντα.

Αρκετοί από τους πρώτους επισκέπτες δήλωναν ανυπόμονοι να απολαύσουν τις διακοπές τους σε ένα τόπο που λατρεύουν και φυσικά ενθουσιασμένοι που οι διακοπές τους ξεκινούσαν με ένα τόσο θερμό καλωσόρισμα ευχαρίστησαν τους διοργανωτές.

«Η σεζόν ξεκινά με καλούς οιωνούς φέτος και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Η Ρόδος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους και ασφαλείς προορισμούς σε όλο τον κόσμο και ελπίζουμε το 2024 να είναι τουριστικά καλύτερη χρονιά από το 2023. Οι στοχευμένες προσπάθειες του Δήμου Ρόδου για την προβολή του νησιού και την περαιτέρω προώθηση του τουριστικού προϊόντος του νησιού και σε νέες αγορές, όπως η συμμετοχή μας στην μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου- ΙΤΒ Berlin 2024, από τις 5-7 Μαρτίου 2024, αναμένουμε ότι θα αποδώσουν καρπούς και τη φετινή τουριστική περίοδο. Εκτιμώ ότι η φετινή τουριστική σεζόν στη Ρόδο θα είναι πολύ καλή, με αφίξεις που θα ξεπεράσουν τις περσινές. Εύχομαι καλό ξεκίνημα και ακόμη καλύτερη συνέχεια!» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος κ. Τόππος.

Διαβάστε επίσης: “Άγνοια” Δήλωνε Χθές Ο Κολιάδης Για Τους Όρους Δόμησης Στην Μαρίνα – “Βρεγμένη Γάτα” Ο Χαλκιάς

Διαβάστε επίσης: Τα σχολιανά του άκουσε ο Τάσος Σπανός απο τον Δήμαρχο – Θα έπρεπε να ντρέπεστε που είναι καταχρεωμένος ο Δήμος – Τακτοποιήστε τις οφειλές σας στην ΔΕΥΑΡ !

Διαβάστε επίσης: Την Ώρα Που Κάποιοι Απεργάζονται Την Μείωση Των Ελαφιών – Ένας Μαχητής Των Πυρκαγιών Επέτρεψε Σπίτι Του !

Διαβάστε επίσης: Τα Περίεργα “Πάρε-Δώσε” Της Δημοτικής Αρχής Με Την Μαρίνα Και Ο Ρόλος Του Αντιδημάρχου Οικονομικών

Pin It on Pinterest