“Είναι εύκολο να κοκορομαχείς και να παίζεις το λιοντάρι, πίσω από κλειστές πόρτες, απόντων αυτών στους οποίους απευθύνεσαι”

Η αλήθεια είναι πως είναι εύκολο να κοκορομαχείς και να παίζεις το λιοντάρι, πίσω από κλειστές πόρτες, απόντων αυτών στους οποίους απευθύνεσαι! Με μοναδικό ακροατήριο τους φιμωμένους ή από ανάγκη, χειροκροτητές σου.

Αυτή τη βολική μέθοδο άσκησης πολιτικής επιλέγει ο Δήμαρχος Ρόδου. Γιατί η άλλη μέθοδος, της σθεναρής υπεράσπισης των θέσεων και των απόψεών σου, όποιους κι όσους κι αν έχεις απέναντί σου, απαιτεί πραγματικά κότσια και δημοκρατική ευαισθησία.

Για να του βγει μάλιστα το συγκεκριμένο σκηνικό, χρειάστηκε για πρώτη φορά -απ’ όσο τουλάχιστον εγώ θυμάμαι- να αλυσοδεθούν οι πόρτες του Δημαρχείου και να κληθούν αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ (!) να παίξουν το ρόλο του face controller στη μοναδική ανοιχτή είσοδο. Ποιοι εμποδίστηκαν να παρακολουθήσουν την κατά νόμο «δημόσια και ανοιχτή» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Μια χούφτα δημότες Ρόδου, στη πλειοψηφία τους μάλιστα ψηφοφόροι του κ. Δημάρχου.

Τα νέα ήθη που εισάγοντα στα τοπικά αυτοδιοικητικά μας πράγματα, δεν μας ξαφνιάζουν πλέον. Τα δείγματα γραφής είναι ήδη αρκετά:

  • Με παραπομπή στις καλένδες, με αδράνεια αλλά και άλλες μεθοδεύσεις, γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι επιχειρείται η ακύρωση της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του Υ/Σ της ΔΕΗ στον Άη-Νικόλα.
  • Με σιωπή μέχρι να το πάρει το ποτάμι ή το κύμα στην προκείμενη περίπτωση, αντιμετωπίζεται η υπόθεση στην παραλία της Αγίας Μαρίνας.
  • Χωρίς απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίνονται τα πρακτικά εκμίσθωσης του ΑΚΤΑΙΟΝ και η σχετική σύμβαση υπογράφεται πίσω από κλειστές πόρτες στην Αθήνα!
  • Δρομολογείται η αποδόμηση του ΠΡΟΤΟΥΡ,  χωρίς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.
  • Τώρα επιχειρείται με μπαξίσια, η απομάκρυνση των Ρομά από το Καρνάγιο, όχι για να τελειώσει το μαρτύριο των κατοίκων της περιοχής, αλλά για να εξελιχθούν ομαλά οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που εκχωρήθηκαν άνευ διαγωνισμού στο Καρνάγιο. Αδιαφορώντας ότι τώρα θ’ αρχίσει το μαρτύριο των κατοίκων μιας άλλης περιοχής.

Με τερτίπια και μεθοδεύσεις δεν παράγονται βιώσιμες λύσεις για τον τόπο. Σ’ αυτές τις πρακτικές είμαστε απέναντι. Γι’ αυτό κι αρνούμαστε να τις νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας!