Απάντηση Γιώργου Υψηλάντη, στη Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχω ήδη τοποθετηθεί με δήλωση μου την προηγούμενη Δευτέρα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορώ να αποδεχθώ τον ορισμό μου ως μέλους του Δ.Σ. της Ενεργειακής Α.Ε. και ότι δεν θα αναλάβω τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σ’ αυτήν, καθότι είναι ασυμβίβαστη με την ιδιότητά μου ως δημοτικού συμβούλου. Η απόφαση μου, έγινε απόλυτα κατανοητή και σεβαστή από τον κ. Χατζημάρκο και τον ευχαρίστησα γι’ αυτό. Κάποιοι άλλοι δεν την κατάλαβαν ή δεν θέλησαν να την καταλάβουν.

Η σημερινή ηγετική ομάδα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την άρση της στήριξης στο πρόσωπό μου, ισχυριζόμενη ότι θα αναλάβω τη συγκεκριμένη θέση και ότι θα υλοποιήσω την πολιτική της περιφερειακής αρχής, της κυβέρνησης, του Φούχτελ και δεν ξέρω ποιανού άλλου ακόμα. Για τους ίδιους λόγους με κάλεσε να παραιτηθώ από τη θέση του επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ, καθώς και από το δημοτικό συμβούλιο.

Η πλειοψηφική απόφαση της σημερινής ηγετικής ομάδας του τοπικού Σύριζα, αφορά προφανώς αποκλειστικά την ίδια. Οφείλουν όμως να την εξηγήσουν και να την αιτιολογήσουν στα απλά μέλη του κόμματος που δεν ταυτίζονται σώνει και καλά μαζί τους. Με ειλικρίνεια κι όχι με τις ιστορίες συνωμοσιολογίας για αγρίους που ακούστηκαν στα κομματικά γραφεία. Εμένα με αφήνει αδιάφορο, στο βαθμό μάλιστα που γνωρίζω πολύ καλά πια, τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και τις πραγματικές αιτίες που οδήγησαν σ’ αυτήν. Όσο για τις αντιλήψεις μας για το ακηδεμόνευτο της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι προφανώς τελείως διαφορετικές.

Συμφωνώ απόλυτα με τη διαπίστωση ότι η ιστορική διαδρομή της Αριστεράς, το ήθος, οι αξίες και η προοπτική της, δεν συνάδουν με κάποιες πρακτικές. Ας κοιταχτεί λοιπόν ο καθένας στον καθρέπτη του κι ας αποτιμήσει τις δικές του επιλογές και πρακτικές και μετά ας ασχοληθεί με τους άλλους. Την Αριστερά δεν την γνώρισα χθες. Συναντήθηκα μ’ αυτήν στα φοιτητικά μου χρόνια, πορεύτηκα και πορεύομαι μαζί της ενταγμένος τότε, ανένταχτος μετά και μέχρι σήμερα. Πιστοποιητικό «αριστεροφροσύνης», δεν ζήτησα και δεν χρειάζομαι από κανέναν.

Προσωπική μου πεποίθηση είναι, ότι ο Σύριζα αποτελεί προοπτική εξόδου αυτού του τόπου από την βαθιά πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση. Ο Σύριζα όμως, δεν είναι τιμάριο κανενός. Ανήκει σ’ όλους αυτούς που τον ακολουθούν και τον στηρίζουν. Όσοι μέσα από τις ιδεοληψίες τους ή τη χάραξη των προσωπικών τους διαδρομών, θέλουν ή βολεύονται να τον κρατήσουν γειωμένο και περιχαρακωμένο, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η ΡΟΠΟΑΝ κι εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε αταλάντευτοι την πορεία μας στον Δήμο και στην κοινωνία, με σταθερό πολιτικό προσανατολισμό, εκφράζοντας τις θέσεις για τις οποίες έχουμε δεσμευτεί στο Ροδιακό λαό που μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του. Θα δουλέψουμε σκληρά για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του τόπου κι όχι των εσωτερικών προβλημάτων του όποιου κόμματος. Θα κριθούμε γι’ αυτό, όπως θα κριθούν και όσοι επιλέξουν να μην πορευτούν μαζί μας. Όπως έχω ήδη δηλώσει και το επαναλαμβάνω, έχουν πέντε χρόνια μπροστά τους να το διαπιστώσουν και να το χωνέψουν όλοι!

Pin It on Pinterest