Εξόρμηση ΣΥΡΙΖΑ στην παραλία Τσαμπίκας

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενο από μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Αρχαγγέλου, με επικεφαλής τον Βουλευτή Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γάκη και τον Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. Δωδεκανήσου Νεκτάριο Σαντορινιό, επισκέφτηκε την παραλία της Παναγιάς Τσαμπίκας προχθες Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία για το επαπειλούμενο ξεπούλημα της παραλίας και της ευρύτερης περιοχής από το ΤΑΙΠΕΔ σε αρπακτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.
Διένειμαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση έδειξαν να συμφωνούν με την άποψη της προστασίας της δημόσιας περιουσίας από επίδοξους καιροσκόπους επενδυτές, οι οποίοι στον καθημερινό εκμαυλισμό συνειδήσεων που βιώνει ο τόπος εκμεταλλεύονται τις περιστάσεις και κλέβουν από τον Ροδιακό, και όχι μόνο, λαό, μέρος της κληρονομιάς του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του κλιμακίου με το σύνολο σχεδόν των επιχειρηματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην παραλία, οι οποίοι ήταν ενήμεροι για τις εξελίξεις, και έδειξαν την ανησυχία τους, καθώς είναι μάρτυρες το τελευταίο διάστημα σε μια «παρέλαση επίδοξων επενδυτών» που επισκέπτονται την περιοχή και τη φωτογραφίζουν ή βιντεοσκοπούν στο σύνολό της.
Ο Βουλευτής, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξαν τη θέση του κόμματος για το ζήτημα στη διάρκεια της επίσκεψης. Θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η δημόσια περιουσία ανήκει στους πολίτες της χώρας, πρέπει να αξιοποιείται μόνο μετά από συντονισμένες μακροπρόθεσμες μελέτες όλων των εμπλεκομένων μερών, με σκοπό την ουσιαστική ευημερία των πολιτών, και όχι το εφήμερο κέρδος κάποιων τυχάρπαστων επενδυτών. Είναι μέρος των προγραμματικών δηλώσεων του κόμματος πως το ΤΑΙΠΕΔ θα καταργηθεί, η δημόσια περιουσία η οποία του παραχωρήθηκε θα επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο και τον ελληνικό λαό και οι υπεύθυνοι του ξεπουλήματος που βιώνει η χώρα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

20140921_115756

Pin It on Pinterest