Την ανάπτυξη υπερ-μαχητικού αεροσκάφους 6ης γενιάς ξεκίνησε η Ρωσία!

Η πλέον εντυπωσιακή είδηση στο χώρο της παγκόσμιας αεροναυπηγικής και αμυντικής βιομηχανίας έρχεται από την Ρωσία και αφορά την έναρξη του προγράμματος σχεδιασμού, ανάπτυξης και κατασκευής από τα μέσα της δεκαετίας του ’20 του νέου μαχητικού αεροσκάφους 6ης γενιάς!

“Το ρωσικό επιστημονικό προσωπικό έχει ήδη ξεκινήσει την δημιουργία του νέο μαχητικού 6ης γενιάς το οποίο θα κατασκευαστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από σύνθετικά υλικά” δήλωσε ο διευθυντής του Ιδρύματος Προηγμένων Ερευνών Andrei Grigoryev κατά την διάρκεια του συνεδρίου “Open Innovation”.

Και σε αυτή την περίπτωση οπως και σε όλα τα μαχητικά αιχμής από την εποχή του Su-27 κατασκευαστής του είναι θα η εταιρεία Sukhoi.

Το Ίδρυμα Προηγμένων Ερευνών δημιουργήθηκε το 2012, με βασικό σκοπό την έρευνα και προώθηση νέων αμυντικών τεχνολογιών με σκοπό την υπεράσπιση των ρωσικών εθνικών συμφερόντων. Είναι κάτι αντίστοιχο της αμερικανικής DARPA.

“Το Τ-50 που θα εισέλθει σε υπηρεσία το 2016, θα αποτελέσει τη βάση δημιουργίας του μαχητικού έκτης γενιάς. Ξεκινάμε πρωτίστος με τα υλικά και τους κινητήρες. Έχουμε ξεκινήσει ένα ενδιαφέρον project με την OKB Cradlesγια την δημιουργία κινητήρων με μοναδικά χαρακτηριστικα΄” είπε ο Grigoriev στους δημοσιογράφους. αφήνοντας νε εννοηθεί ότι και το Τ-50 θα διαθέτει σύντομα αυτούς τους υπερ-κινητήρες.

“Επιπρόσθετα ξεκινά πρόγραμμα ανάπτυξης πάνω σε συνθετικά υλικά, για το μελλοντικό υπερμαχητικό. Περισσότερο θα πρόκειται για τεστ αντοχής στις απαιτητικές συνθήκες και αποστολές που θα αναλαμβάνει το νέο αεροσκάφος. Πρόκειται για το σημείο-κλειδί στην επιλογή των συνθετικών υλικών που θα χρησιμοποιηθούν”.

Όπως δήλωσαν στρατιωτικοί αναλυτές στο RIA Novosti “Οι πιο προηγμένες στην αεροναυπηγική τεχνολογία χώρες γενικά δεν θα προχωρήσουν σε κατασκευή μαχητικού πέμπτης γενιάς αφού πλέον δεν προλαβαίνουν και δεν έχουν και κονδύλια, αλλά θα προχωρήσουν κατευθείαν στην έκτη μη επανδρωμένη γενιά. Η Ρωσία θα πρέπει να είναι εκεί και να θέσει ταυτόχρονα σε υπηρεσία το μαχητικό 6ης γενιάς, ενώ με την ύπαρξη του Τ-50 θα έχει απόλυτη κυριαρχία στα μαχητικά κάτω από την 6ης γενιά”.

Αλλά ο Αndrei Grigoryev μίλησε και για το Τ-50: Σε σύγκριση με μαχητικά προηγούμενων γενεών, το  T-50 θα διαθέτει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά που θα το καθιστούν το απόλυτο αναχαιτιστικό αλλά και το απόλυτο αεροσκάφος κρούσης”.

Ολα αυτά ενώ ακόμα δεν έχει τεθεί σε υπηρεσία το μαχητικό 5ης γενιάς Τ-50 οι πρώτες μονάδες του οποίου θα παραδοθουν στις πολεμικές Μοίρες στα τέλη του 2015 και θα εισέλθουν σε υπηρεσία σταδιακά το 2016 με την πρώτη Μοίρα να κηρύσσεται επιχειρησιακή στα τέλη του 2016 αν δεν υπάρξουν προβλήματα.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest