Για σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια μιλάει η Άγκυρα: «Διώξαμε δια της βίας σκάφη της ελληνικής Ακτοφυλακής» (Vid)

Νέο σκηνικό στα Ίμια στήνουν οι τούρκοι καθώς το σχέδιο για τη δημιουργία θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο μετά τη σειρά εμπλοκών ελληνικών και τουρκικών μαχητικών εξελίσσεται όπως φαίνεται και μάλιστα επικίνδυνα.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν πληροφορίες απο το τουρκικό γενικό Επιτελείο (TSK) τις οποίες αναπαράγουν τα τουρκικά ΜΜΕ  σήμερα το πρωί δύο περιπολικά σκάφη του ΛΣ πλησίασαν στην περιοχή των Ιμίων τρία τουρκικά αλιευτικά σκάφη  τα οποία βρίσκονταν παράνομα εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, το τελευταίο βέβαια δεν αναφέρεται έτσι στα τουρκικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα (Radikal, Sabah κ.α.) τα τουρκικά αλιευτικά στη θέα των περιπολικών του Λ.Σ. έφυγαν από την περιοχή για να προσαράξουν προσωρινά στην τουρκική βραχονησίδα Çavuş adası έχοντας όμως πρώτα ειδοποιήσει την τουρκική Ακτοφυλακή για τους «κακούς» Έλληνες που τους έδιωξαν ενώ ψάρευαν.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τα δύο σκάφη πλοία του ΛΣ  που εντοπίστηκαν και από τα τουρκικά ραντάρ έρευνας επιφανείας, μετά την επέμβαση των τουρκικών «ειδικών σκαφών» αναγκαστήκαν να απομακρυνθούν από την θαλάσσια περιοχή των Διδύμων.

Μάλιστα η τουρκική επέμβαση έγινε από το «ειδικό» σώμα που έχει συγκροτηθεί ειδικά για αυτές τις περιστάσεις, δηλαδή της «παρενόχλησης» «αθώον» τουρκικών αλιευτικών από σκάφη του ΛΣ!

Στην επιστροφή τους στον ναύσταθμο του Aksaz, τα πληρώματα των τουρκικών σκαφών της Ακτοφυλακής ανέφεραν πως η αποστολή τους, δηλαδή η δια βίας απομάκρυνση των ελληνικών πλοίων της ακτοφυλακής εστέφθη και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία!

Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή διεξάγεται στο Αιγαίο ο λεγόμενος «πόλεμος της τσιπούρας» με τα τουρκικά αλιευτικά να εισέρχονται κατά το δοκούν στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα αλλά αυτό από το γεγονός της εκδίωξης των σκαφών του ΛΣ από την τουρκική Ακτοφυλακή και μάλιστα δια της βίας όπως αναφέρεται έχει μεγάλη πολύ μεγάλη απόσταση. Κάποιος στο υπουργείο Ναυτιλίας ή το ΥΠΕΘΑ πρέπει να δώσει εξηγήσεις του τι ακριβώς έγινε σήμερα και αν η το «ειδικό σώμα» της τουρκικής Ακτοφυλακής πραγματοποιεί καταδρομικού χαρακτήρα επιχειρήσεις εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων διώχνοντας σκάφη του ΛΣ.

Πηγή : defencenet

Pin It on Pinterest