Ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με θέμα: «Γιατί το περιβάλλον μας αφορά»

Ημερίδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, με θέμα: «Γιατί το περιβάλλον μας αφορά» θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο την ερχόμενη Τρίτη   07-10-14  και ώρες 17:00-21:00  στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιδρύματος Σταματίου (Γρηγορίου Λαμπράκη 12.)

Η ημερίδα είναι συνδιοργάνωση των Τμημάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δωδ/σου και του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου, Εμμ. Και Μαίρης Σταματίου.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα έχει ως εξής:
Καλωσόρισμα από την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας, Μουλά Ευαγγελία, σύντομη βιωματική άσκηση: “ποιος ρυπαίνει- ποιος πληρώνει” και παρουσίαση του ηλεκτρονικού βιβλίου: Εκπαίδευση και Αειφορία (με εισηγήσεις εκπαιδευτικών από περιβαλλοντικά προγράμματα προηγούμενων ετών).  Παρουσίαση εκπαιδευτικού πακέτου WWF από την επιστημονικά υπεύθυνη της οργάνωσης, κα Σβορώνου Ελένη.

Λόη Ποθητή, Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων Α/θμιας:  Προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Δειγματικές παρουσιάσεις προγραμμάτων από εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας:
Μπύρου Ελένη, 2ο Δ.Σ. Ρόδου: Το γκιζάνι της Ρόδου.

Ζαφειροπούλου Βασιλική- Ντάλλα Μαρία, 1ο Πρότυπο Δ.Σ. Ρόδου: Μαθαίνουμε παρέα με τον Ήφαιστο- Ηφαίστεια της Μεσογείου.

Θωμίδης Βενέτης, ΓΕ.Λ. Αφάντου: Διαχείριση οικιακών αποβλήτων και αποβλήτων σχολικών εργαστηρίων.

Χριστινάκης Β.- Φωτεινόπουλος , ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου: Διαχείριση υδάτινων πόρων και ενέργειας.

Την ημερίδα θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν και εκπαιδευτικοί από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας big blue button, χάρη στην τεχνική υποστήριξη του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. (Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών) της Διεύθυνσης Π.Ε. και Δ.Ε. Δωδεκανήσου.

Ένα τέτοιο εγχείρημα, που αποφασίστηκε κατόπιν εκκλήσεων από τους εκπαιδευτικούς των νησιών μας, θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά σε ανοικτή ημερίδα και αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Pin It on Pinterest