Είχε 1 στις 650.000 πιθανότητες να βρει μόσχευμα και το βρήκε μέσω Facebook!

Ένα μικρό αγόρι που πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση αψήφησε τις πιθανότητες των 1 προς 650.000 για να βρει μόσχευμα όταν ένας άγνωστος του προσέφερε το νεφρό του μέσω Facebook.

Ο 11χρονος Matthew Pietrzyk γεννήθηκε με μια γενετική διαταραχή η οποία δημιούργησε πρόβλημα στα νεφρά του δημιουργώντας του την ανάγκη για μεταμόσχευση. Είχε λάβει ήδη ένα μόσχευμα από τη μητέρα του το 2008 αλλά απέτυχε. Ο νεαρός έμεινε χωρίς να λειτουργεί κανένα από τα δύο νεφρά του για τρία χρόνια, αφήνοντάς τον να εξαρτάται αποκλειστικά από αιμοκάθαρση. Ο Matthew, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror είχε μια συγκεκριμένη ευαισθησία στα μοσχεύματα, πράγμα που σήμαινε ότι αποκλειόταν αυτόματα το 99% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου και κάνοντας τις πιθανότητές να βρει ένα ταιριαστό μόσχευμα σε μία προς 650.000.

donation2

Τα τελευταία τρία χρόνια η μητέρα του επιδόθηκε σε έναν αγώνα να βρει μόσχευμα για το γιο της δημοσιεύοντας ανακοινώσεις στο Facebook και στο Twitter.

Οι ανακοινώσεις έφτασαν σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με την ελπίδα να βρεθεί ένας δότης. Το μήνυμά της άγγιξε τον Edward Batch ο οποίος κατά τύχη ζούσε μερικά μόλις χιλιόμετρα από το σπίτι της οικογένειας. Εκείνος έστειλε μήνυμα στον πατέρα του 11χρονου μέσω Facebook προσφέροντας το νεφρό του ακόμη και αν δεν είχε συναντήσει ποτέ το παιδί.

donation3

Ο 38χρονος μπαμπάς τριών παιδιών αποδείχθηκε ότι ήταν απόλυτα συμβατός και η μεταμόσχευση έγινε πριν από δύο εβδομάδες. Και οι δύο τους τώρα αναρρώνουν και είναι καλά.

donation4

Η οικογένεια δεν ξέρει πώς να ευχαριστήσει τον άνδρα που αν και άγνωστος έδωσε το νεφρό του στον 11χρονο και δημοσιεύουν την ιστορία τους για να εμπνεύσουν κι άλλο κόσμο για τη δωρεά οργάνων.

donation1

Πηγή : newsbeast.gr