“Ενημερώστε σωστά τους Δωδεκανήσιους, για την επόμενη μέρα από το κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζάς τους”

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, σχετικά με την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης για ζητήματα που έχουν προκύψει, μετά το κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.

Στην ερώτηση της, η βουλευτής αναφέρεται στην ενημέρωση που είχε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, κ. Γιάννη Φραγκούλη, σχετικά με το «μαύρο σκοτάδι, στο οποίο είναι οι περισσότεροι συμπατριώτες μας» και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει επίσημα, για τα ερωτήματα που έχουν τεθεί από τους νησιώτες, που στήριξαν μια Τράπεζα, η οποία δημιουργήθηκε για να στηρίξει τα Δωδεκάνησα.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Χωρίς επίσημη ενημέρωση οι Δωδεκανήσιοι, σχετικά με την επόμενη μέρα, από το κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου».

Μετά την εύλογη αγανάκτηση των Δωδεκανήσιων για το κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, το οποίο προέκυψε, στο πλαίσιο της συστηματικής πολιτικής αφανισμού και ερήμωσης της νησιωτικής μας περιοχής, που εφαρμόζουν απαρέγκλιτα οι μνημονιακές κυβερνήσεις, προκύπτει και η αγωνία για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης, για το τι θα γίνει σε μια σειρά από ζητήματα που προέκυψαν από το κλείσιμο της τράπεζας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, επισημαίνεται «το μαύρο σκοτάδι στο οποίο είναι οι περισσότεροι συμπατριώτες μας» μιας  και «κανένας – επίσημα – δεν ανέλαβε την ευθύνη της ενημέρωσης».

Στο πλαίσιο αυτό, ερωτήματα που δέχεται η Ομοσπονδία, είναι σχετικά με το πότε θα μπορέσουν να ρευστοποιήσουν τα μερίδια τους οι μεριδιούχοι, τι θα γίνει στην περίπτωση που κάποιος είχε «κόκκινο δάνειο» και έβαλε τα χρήματά του σε μερίδια που δεν μπορεί να ρευστοποιήσει, πως θα εισπραχθούν οι εγγυητικές επιστολές, τι θα γίνει με τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ρευστότητα και έχουν εκκρεμότητες, τι θα γίνει με τα υποκαταστήματα που υπήρχαν σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Επειδή, ήδη τα πρώτα δείγματα γραφής της ιδιωτικής τράπεζας που ανέλαβε τις λειτουργίες της Συνεταιριστικής Τράπεζας, είναι το κλείσιμο υποκαταστημάτων. Επειδή μια ολόκληρη νησιωτική κοινωνία στήριξε μια τράπεζα, για να στηρίξει τον τόπο της.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

  1. Θα γίνει, και πότε, επίσημη και αναλυτική ενημέρωση, σχετικά με τα ερωτήματα που έχουν προκύψει από το κλείσιμο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου;

  2. Τι απαντά, συγκεκριμένα, στα παραπάνω ερωτήματα το Υπουργείο;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Pin It on Pinterest