Μίκα Ιατρίδη για Τέρενς Κουίκ: «Δεν έχει καταλάβει ούτε στο ελάχιστο το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες»

«Παρακολούθησα με λύπη τη συνέντευξη του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ κ. Τέρενς Κουίκ, με αφορμή την επίσκεψη του στα Δωδεκάνησα, στο www.kostoday.com.

Λύπη, καταρχήν, όχι τόσο για τις υποτιμητικές αναφορές του σε συναδέλφους και στο πρόσωπο μου, άλλες άμεσες άλλες φωτογραφικές, όσο για το ότι φάνηκε να μην έχει αντιληφθεί ούτε στο ελάχιστο τις ευθύνες της ηγεσίας των ΑΝΕΛ για τη δραματική συρρίκνωση τους σε εκλογική δύναμη, σε αριθμό βουλευτών και στο γεγονός ότι απέτυχε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες χιλιάδων ανθρώπων που τον είχαν στηρίξει στις εκλογές του 2012.

“Κανένα μήνυμα από κανέναν, ο οποίος δε συστρατεύεται στον αγώνα μας” δηλώνει ο κ. Κουίκ με αναφορά στους βουλευτές και τα στελέχη που αποχώρησαν, σε μία λογική που αποτελεί θεμέλια λίθο της φιλοσοφίας της ηγεσίας των ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα να αποκλείουν όχι μόνο πολιτικούς αλλά και το 96 και πλέον τοις εκατό των Ελλήνων οι οποίοι διαφωνούν μαζί τους και γι’ αυτό και τους έστρεψαν την πλάτη.

Σε μία φράση του ο κ. Κουίκ εμπερικλείει δύο από τα σημαντικότερα προβλήματα στην ηγεσία του κόμματος, την αδυναμία, αν όχι ηθελημένη άρνηση, να ακούσει τα μηνύματα του κόσμου και τον απόλυτο, αν όχι δογματικό τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί.

Η επιχειρηματολογία του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του θυμίζει απολιθωμένα κόμματα του παρελθόντος, που καμία σχέση δε μπορούν και δεν πρέπει να έχουν με τη σύγχρονη πολιτική σκηνή.

Αν, όμως, δεν αλλάξει άμεσα η τάση της ηγεσίας των ΑΝΕΛ να θεωρεί πως για ό,τι αρνητικό συμβαίνει και απορρέει από το κόμμα φταίνε όλοι πλην των αυτονόητα υπευθύνων, τότε θα συνεχίσει να λειτουργεί ως διασπαστική δύναμη που θα αποδομήσει τους ΑΝΕΛ στα συστατικά τους στοιχεία, μέχρις ότου απομείνει η ηγεσία μόνη της να βάλλει κατά πάντων και να αναζητά σενάρια συνωμοσίας για να δικαιολογήσει τη δική της θεαματική αποτυχία.

Σενάρια όπως αυτά που διέρρευσε με δόλο στον απόηχο της αποχώρησης μου από το κόμμα, τα οποία, ήδη, αποδείχτηκαν από τις κατατεθειμένες εγγράφως θέσεις και τις πράξεις μου ως αισχρά ψεύδη και κατάπτυστη συκοφαντία.

Τέλος, όσον αφορά στις αναφορές του κ. Κουίκ σε μένα θεωρώ πως είναι ατόπημα ότι στο βωμό της εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων στρέφεται με αναλήθειες και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη εναντίον μου μη σεβόμενος ούτε καν την προσωπική μας φιλία.

Του μεταφέρω, λοιπόν, εγώ ένα μήνυμα, το οποίο ελπίζω αυτή τη φορά να το ακούσει: Οι ανθρώπινες σχέσεις πρέπει να ξεπερνούν τα μικροπολιτικά συμφέροντα και οι ηγεσίες πρέπει να πρωτοστατούν στην ανάληψη των ευθυνών τους και πρώτες να κάνουν την αυτοκριτική τους για τις αποτυχίες του κόμματος.

Περαιτέρω, είναι,σχεδόν, κωμικοτραγικό να υποστηρίζει ο εκπρόσωπος ενός κόμματος όπως οι ΑΝΕΛ ότι αυτό έχασε τη μισή σχεδόν εκλογική του δύναμη γιατί οι ψηφοφόροι του επέλεξαν να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ μήπως και ρίξουν την κυβέρνηση.

Με αυτήν την λογική αν στις επόμενες εκλογές ψηφίσουν και οι άλλοι μισοί ΣΥΡΙΖΑ για να τελειώσουν τη δουλειά που άφησαν στη μέση, στους ΑΝΕΛ θα μείνουν μόνο ο κ. Καμμένος και ο κ. Κουίκ να αναρωτιούνται τί πήγε στραβά.

Σε κάθε περίπτωση εύχομαι και εγώ στον κ. Κουίκ να βοηθήσει τους ΑΝΕΛ να βρουν το δρόμο τους, αλλά για να συμβεί αυτό μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποιες από τις θέσεις και πρακτικές του, κάτι για το οποίο αμφιβάλλω πολύ αν μπορεί και επιθυμεί να κάνει».

Pin It on Pinterest

Share This