“Η υποκρισία και οι πολιτικές αθλιότητες της ηγεσίας της Π.Ν.Α., το περιβαλλοντικό “έγκλημα” και οι δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων των Δ. Δ. Καλλυθιών, Ψίνθου, Αφάντου Ρόδου”

Η υποκρισία και οι πολιτικές αθλιότητες της ηγεσίας της Π. Ν. Α., το περιβαλλοντικό “έγκλημα” και οι δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων των Δ. Δ. Καλλυθιών, Ψίνθου, Αφάντου Ρόδου.

Με   δεδομένα :

-τις δίκαιες αντιδράσεις των κατοίκων των Δημοτικών Διαμερισμάτων (Δ. Δ) Καλλυθιών, Ψίνθου, Αφάντου της νήσου Ρόδου για την υπό κατασκευή “μονάδας αποθήκευσης και επεξεργασίας στερεών  οικοδομικών αποβλήτων” στην περιοχή “Ψαλίδι”!

-τους μεγάλους περιβαλλοντικούς κινδύνους που ελλοχεύουν για την ευρύτερη περιοχή από την λειτουργία της συγκεκριμένης μονάδας!

-τις πρόσφατες αδειοδότησεις που στην πλειοψηφία τους εκδόθηκαν από την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Π. Ν. Α.) χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση.

-Τις αποπροσανατολιστικές δηλώσεις του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Ευστρατίου και την αναφορά του… για την προ 12ετιας απόφαση μου 24.8.09…. (σύμφωνα και  με το σχετικό ΦΕΚ ) αποχαρακτηρισμού της  συγκεκριμένης περιοχής από Νatura, κατά την χρονική  περίοδο που  διατελούσα Γενικός Γραμματέας της Π. Ν. Α…..

καταθέτω δημόσια την παρακάτω τοποθέτηση:

-Στηρίζω τις δίκαιες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Ψίνθου, Αφάντου και Καλλυθιών. Ήδη το περιβάλλον της Ρόδου είναι βεβαρυμένο και δεν” αντέχει” νέες καταστροφικές δράσεις που θα μολύνουν περισσότερο τον υδροφόρο  ορίζοντα και τον αέρα που αναπνέουμε!

-Η ηγεσία της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου (με πρώτο και καλύτερο τον ” κρυπτόμενο” στα  δύσκολα Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκο) να λάβει υπόψη τις διαμαρτυρίες και τις απόψεις των πολιτών, να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο μαζί τους και να μην προωθήσει αποφάσεις για την συγκεκριμένη μονάδα – εργοστάσιο στο “Ψαλιδι” χωρίς κοινωνική συναίνεση. –

-Θυμίζουμε ότι δεν πραγματοποίησε καμία δημόσια διαβούλευση για το θέμα και η ηγεσία της Π Ν. Α.  περιορίστηκε στις υποδείξεις των υπηρεσιακών παραγόντων αγνοώντας το λαϊκό αίσθημα και χωρίς να εκτιμήσει τις περιβαλλοντικους επιπτώσεις που θα υπάρξουν για την συγκεκριμένη περιοχή αλλά και για όλο το νησί της Ρόδου.

-Τέλος
στην αναφορά του κ. Ευστρατίου για την 12ετιας απόφαση μου επισημαίνω οτι:

Α) Όλα πραγματοποιήθηκαν με πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια και με βάση τις εισηγήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων! Δεν υπήρξε επί δώδεκα (12) χρόνια καμία κοινωνική αντίδραση και ήταν πράξη αναγκαία με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Β) Είναι ατυχής και αποπροσανατολιστική  η σύνδεση μιας απόφασης αποχαρακτηρισμού… με την απόφαση και τις διαδικασίες που προωθεί η ηγεσία της Π Ν. Α. στη θέση “Ψαλίδι” που εξοργίζει  τους κατοίκους και πληγώνει το περιβάλλον!

Τέλος…

Γ) Τις εναντίον μου πολιτικές και προσωπικές αθλιότητες του κ. Ευστρατίου και της ηγεσίας της Π. Ν. Α. τις γνωρίζει όλη η κοινωνία και ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη πανηγυρική αθώωση μου στην σκευωρία που μου στήθηκε για τις “περιβόητες μετακινήσεις μου”. Αν τόσο πολύ “σέβονταν” εμένα, τις αποφάσεις και τις προτάσεις μου όπως αυτή στις 24.8 09 (δηλ. προ δωδεκαετίας…) και του σχετικού   ΦΕΚ  δεν θα ήταν σήμερα τόσο πολύ εκτεθειμένοι!
Θα το αισθανθούν καλύτερα από τις εξελίξεις που έρχονται συντομα, με την λαϊκή οργή να φουντώνει  για τα “καμώματα τους”… και μόλις του εγκαταλείψουν και τους πετάξουν σαν “στυμμένες λεμονόκουπες” οι πολιτικοί “προστάτες τους”!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” – Περιφερειακος Σύμβουλος Περιφερειακης Ενότητας  Ρόδου-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝ. Π. Ε.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ