Η στιγμή που καρχαρίας επιτίθεται σε λουόμενο και τον σκοτώνει – Σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από την παραλία

Τη στιγμή της θανατηφόρας επίθεσης που δέχθηκε ένας 59χρονος τουρίστας από καρχαρία σε απόσταση μόλις 150 μέτρων από παραλία στην Νέα Καληδονία της Αυστραλίας, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας να παλεύει με τον καρχαρία στη θάλασσα αλλά τελικά δεν τα καταφέρνει να επιβιώσει καθώς δέχεται πολλά και, όπως αποδείχθηκε, θανατηφόρα δαγκώματα.

Για να βοηθήσουν τον άτυχο άντρα έσπευσαν κοντά στο σημείο της επίθεσης δύο άτομα που βρίσκονταν σε σκάφος και τον μετέφεραν στην παραλία. Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν και διασώστες, ωστόσο τα τραύματα που είχε προκαλέσει ο καρχαρίας αποδείχθηκαν βαρύτατα, όπως μεταδίδει ο Guardian.

Ο 59χρονος είχε πληγές στο ένα πόδι και τα δύο χέρια με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στην παραλία. Μετά την επίθεση η δήμαρχος της πόλης Νουμέα αποφάσισε να κλείσουν όλες οι παραλίες στην περιοχή.

Η Νέα Καληδονία βρίσκεται νότια του Βανουάτου και 1.200 χιλιόμετρα (750 μίλια) ανατολικά της Αυστραλίας και κατατάσσεται στην 13η θέση στον κόσμο για τον συνολικό αριθμό των επιθέσεων από καρχαρία, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα, το οποίο έχει καταγράψει τις παγκόσμιες επιθέσεις από το 1958.

Pin It on Pinterest