Η «οδύσσεια» του εμβολιασμένου Αλέξανδρου Μεταξάκη που έπαθε 2 θρομβώσεις – Η πολιτεία του ζητά να εμβολιαστεί πάλι

11 ημέρες μετά την α΄ δόση παρουσίασε θρόμβωση – Ο ΕΟΦ αναγνώρισε ότι ήταν αποτέλεσμα του εμβολίου, αλλά το κράτος μετέτρεψε τη ζωή του σε μαρτύριο

Πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν ανθρώπινες ιστορίες πόνου. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του 35χρονου Αλέξανδρου Μεταξάκη από την Ιεράπετρα, ο οποίος έπαθε θρόμβωση 11 ημέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού του με το σκεύασμα της AstraZeneca. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκου, ο οποίος εξέτασε την περίπτωση, του έβγαλε τη γνωστή πλέον «κίτρινη κάρτα» (αναφορά πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών), αναγνωρίζοντας πως η θρόμβωση ήταν αποτέλεσμα του εμβολίου. Από τότε, ο Αλέξανδρος ζει τη δική του περιπέτεια, καθώς καλείται να δώσει έναν διπλό αγώνα απέναντι στο πρόβλημα υγείας του, αλλά και απέναντι στο ελληνικό κράτος που μετατρέπει τη ζωή του σε μαρτύριο!

Οπως διηγήθηκε ο Αλέξανδρος στην Espresso, έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου στις 29 Απριλίου. Οπως είπε, ήθελε να προστατεύσει τον εαυτό του, την οικογένειά του και τους γύρω του και γι’ αυτόν τον λόγο έτρεξε να εμβολιαστεί για πρώτη φορά με το που άνοιξε η πλατφόρμα. Ολα πήγαιναν καλά έως τις 10 Μαΐου, όταν οι ενοχλήσεις έγιναν αφόρητες κι έτσι πήγε στο νοσοκομείο. Η διάγνωση των γιατρών δεν άφηνε αμφιβολίες: Ο Αλέξανδρος είχε θρόμβωση.

«Μαζί με την οικογένειά μου ψάξαμε το θέμα και κάναμε τις απαραίτητες κινήσεις. Στείλαμε τον φάκελό μου, ο οποίος εξετάστηκε στην Αθήνα και ο ΕΟΦ αποφάνθηκε πως η θρόμβωση ήταν αποτέλεσμα του εμβολίου» μας είπε, δείχνοντας το έγγραφο που πλέον αποκαλούμε «κίτρινη κάρτα».

Από αυτό το σημείο αρχίζει η προσωπική «οδύσσεια» του Αλέξανδρου Μεταξάκη καθώς, από τη μια πλευρά καλείται να δώσει τη μάχη για την προσωπική του υγεία, κάνοντας σε καθημερινή βάση αντιπηκτικές ενέσεις (για τις οποίες μάλιστα πληρώνει το 25%), και από την άλλη να παλέψει με το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας, το οποίο τον κατατάσσει στους… ανεμβολίαστους! Οπως εξήγησε, ακόμα και σήμερα, θεωρείται για το ελληνικό κράτος ανεμβολίαστος, παρά την περιπέτεια της υγείας του.

«Επειτα από όσα πέρασα, η ζωή μου περιορίζεται ξανά και σε καθημερινή βάση. Δεν μπορώ να δουλέψω, να πάω για έναν καφέ, έχω θέματα στην καθημερινότητά μου» λέει με παράπονο ο Αλέξανδρος Μεταξάκης και αποκαλύπτει ότι, επειδή θεωρείται ανεμβολίαστος, δεν του επέτρεψαν να μπει ούτε στο… Νοσοκομείο του Ηρακλείου! «Τα εργαστηριακά αποτελέσματά μου (στο ΠΑΓΝΗ και το «Αλεξάνδρα») έδειξαν πως απαγορεύεται να κάνω τη δεύτερη δόση του εμβολίου» λέει.

Ωστόσο, η απάντηση που πήρε από την Πολιτεία είναι πως θα πρέπει να κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλιώς για τους υπεύθυνους φορείς θα συνεχίσει να θεωρείται ανεμβολίαστος! Μάλιστα, πέντε ολόκληρους μήνες μετά, το υπουργείο Υγείας τον ταλαιπωρεί ακόμα με τον ισχυρισμό ότι θα πρέπει να εξεταστεί ο φάκελός του γιατί κάποιο από τα έγγραφα που έχει προσκομίσει μπορεί να είναι… πλαστό!

Με λίγα λόγια το εγκλωβισμένο στη γραφειοκρατία του ελληνικό κράτος αναγκάζει τον Αλέξανδρο Μεταξάκη να ξαναμπεί σε μια διαδικασία που στοίχισε στην υγεία του, για να ανακτήσει τις ελευθερίες και τη ζωή του. «Τέσσερις μήνες με βασανίζουν για το πώς θα κινηθώ. Η υπόθεσή μου σέρνεται από γραφείο σε γραφείο και από εβδομάδα σε εβδομάδα, χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα. Για δεύτερη φόρα βιώνω στο πετσί μου τον εμπαιγμό και συνάμα την αδιαφορία από την πλευρά της κυβέρνησης και της Πολιτείας. Εγώ προσπαθώ να ξεπεράσω τα προβλήματα που μου άφησε το εμβόλιο και αυτοί με κρατάνε διαρκώς πίσω…» καταγγέλλει και προσθέτει: «Δυστυχώς, αυτοί που εμπιστεύτηκα με προδίδουν για δεύτερη φορά».

Οπως αποκάλυψε, μάλιστα, συνεχίζει να πληρώνει από την τσέπη του τα αντιπηκτικά φάρμακα που λαμβάνει για να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που του προκάλεσε το εμβόλιο της AstraZeneca, την ώρα που το ελληνικό κράτος ακόμα και σήμερα σφυρίζει αδιάφορα.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Μαΐου, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είχε ανάψει το πράσινο φως για τον εμβολιασμό και των ανθρώπων κάτω των 50 ετών, διαβεβαιώνοντας πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι απολύτως ασφαλές για τους νεότερους. Βέβαια, την ίδια περίοδο, οι χώρες της δυτικής Ευρώπης έθεταν σκληρούς όρους στη χορήγηση του συγκεκριμένου σκευάσματος σε νεότερης ηλικίας άτομα, ενώ ορισμένα κράτη προχώρησαν και σε αυστηρές απαγορεύσεις, βλέποντας πως σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούσε ανεπιθύμητες ενέργειες.

Ετσι, και ενώ είχαμε πολλές περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών, στα μέσα Ιουνίου η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έφτασε στο σημείο να συστήσει το πάγωμα της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca στους ανθρώπους ηλικίας κάτω των 50 ετών, προκαλώντας ένα απίστευτο μπάχαλο που στοίχισε ιδιαίτερα ακριβά στην εμβολιαστική καμπάνια της χώρας. Το γεγονός αυτό σχολίασε και ο δικηγόρος του Αλέξανδρου Μεταξάκη, Μάνος Δραγασάκης.

«Ο εμβολιασμός με το σκεύασμα της AstraZeneca ήταν μια εκβιαστική τακτική που εφαρμόστηκε ώστε να παρακαμφθούν άλλες ηλικιακές ομάδες και να χορηγηθεί το συγκεκριμένο σκεύασμα σε νεότερες ηλικίες, ενώ ήδη υπήρχαν επιφυλάξεις της ιατρικής κοινότητας σε άλλες χώρες, αλλά και στη δική μας. Οι επιφυλάξεις αυτές, δυστυχώς, παρακάμφθηκαν με πολιτική απόφαση και στο τέλος ομολόγησαν το “έγκλημα”, αφού σταμάτησαν και εδώ τη χορήγηση σε ηλικίες κάτω των 60. Θα καταθέσουμε αγωγή κατά του Δημοσίου, διεκδικώντας την πλήρη υλική και ηθική αποζημίωση του Αλέξανδρου. Μέσω αυτού του δικαστικού αγώνα, θα αναδειχθούν και οι ευθύνες του κράτους στη διαχείριση του εμβολιασμού, που οδήγησαν τον Αλέξανδρο και πιθανώς και άλλους σε αυτή την απίστευτη περιπέτεια» δήλωσε κατηγορηματικά.]

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This