Η Γαλλία έστειλε φρεγάτα στην Κύπρο

Στο λιμάνι της Λάρνακας, στις νοτιοανατολικές ακτές της Κύπρου βρίσκεται αυτές τις ώρες η φρεγάτα «Auvergne», η οποία θα συμμετάσχει την Παρασκευή σε στρατιωτική άσκηση με την κυπριακή Δημοκρατία και την Ιταλία στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα στην γειτονική Τουρκία ότι το Παρίσι βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής και κατ΄επέκταση και της ελληνοκοκυπριακής πλευράς. Μάλιστα αυτό ήταν ξεκάθαρο από το μήνυμα που έστειλε ο κυβερνήτης του πλοίου, Μερβεγέ ντε Βινιό.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η Γαλλία θεωρεί απολύτως απαραίτητο να βελτιώνει συνεχώς την αυτόνομη γνώση της, για την κατάσταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Η ταυτόχρονη ανάπτυξη ενός αεροσκάφους ναυτικής περιπολίας ATL2 στην Πάφο, υπογραμμίζει πόσο σημαντικό θεωρεί η Γαλλία αυτό το τμήμα της Μεσογείου. Η αποστολή μας εδώ θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις, δηλαδή: επιχειρούμε, συνεργαζόμαστε και σταθεροποιούμε».

Μάλιστα οι δηλώσεις αυτές και η παρουσία του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, γίνονται λίγο πριν την επανέναρξη των γεωτρήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φρεγάτα «Auvergne», επισκέπτεται για… 11η φορά την Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια. Είναι ξεκάθαρο το γεγονός ότι η Γαλλία προσπαθεί να διατηρήσει μία μόνιμη παρουσία των ναυτικών της πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα η «Auvergne», θα βρίσκεται στα νερά της περιοχής έως και τον Ιανουάριο.

Pin It on Pinterest

Share This