Η κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε

«Η κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω έχει την απόλυτη και καθολική στήριξη όλων μας αλλά και τη σύμφωνη γνώμη του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κω, θα είχα τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα, αν μου είχε αποσταλεί πρόσκληση παρά το γεγονός ότι , όπως όλοι γνωρίζουν, βρίσκομαι σε καραντίνα λόγω covid.

Δύο ώρες πριν τη συνεδρίαση και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 5:31 μ.μ. εστάλη στο γραφείο μου σχετικό link χωρίς πρόσκληση και θεματολογία και όχι από email του Δήμου.

Δεν πιστεύω ότι υπήρξε κάποια σκοπιμότητα, ήταν απλώς μια αβλεψία.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να στεκόμαστε στα μεγάλα και στα σημαντικά, αφού όπως είπα όλοι θέλουν να κατασκευαστεί ένα νέο και σύγχρονο νοσοκομείο στην Κω.

Για να δρομολογηθεί η κατασκευή του νέου νοσοκομείου Κω, μετά την παραχώρηση του οικοπέδου, στην οποία προχώρησε ο Δήμος, θα πρέπει:

– Να υπάρξει μελέτη.

– Να συμφωνηθεί ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου και ποιος ο φορέας ή η πηγή της χρηματοδότησης.

– Να υπάρχει δέσμευση του ποσού που θα καθοριστεί από τη μελέτη και θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση του έργου.

Κυρίως, όμως, θα πρέπει να βλέπουμε και το ρεαλιστικό στόχο που είναι η άμεση ενίσχυση του υπάρχοντος νοσοκομείου με προσωπικό. Γιατί στο νέο νοσοκομείο θα πρέπει να μεταφερθούν και οι εργαζόμενοι, μέχρι να κατασκευαστεί θα πρέπει να έχουμε μειώσει τον υψηλό δείκτη υποστελέχωσης που έχει σήμερα το νοσοκομείο της Κω.

Άλλωστε, δημόσια υγεία, κατά κύριο λόγο, είναι οι άνθρωποι που την υπηρετούν: γιατροί, νοσηλευτές, υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό.

Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν υπάρχει δημόσια υγεία.

Κλείνω με μία υπόμνηση: η κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε».

Pin It on Pinterest