Η εκπομπή “Η ζωή αλλιώς” στη Ρόδο (βίντεο)

Πάντα η Ρόδος ήταν το νησί του Ήλιου, των λουλουδιών και του έρωτα. Για αυτό τη λάτρεψαν Θεοί και άνθρωποι.

Όταν περπατάς στη μεσαιωνική πόλη, κάτι λυρικό και πλάνο σε τυλίγει. Ζωντανεύουν δίπλα σου αρχαίοι Έλληνες, Βυζαντινοί, Ιππότες, αλλά και μουσουλμάνοι, Εβραίοι και Ιταλοί. Μια μακραίωνη ιστορία συμβίωσης για να φθάσεις στο σήμερα.

Με τον γλυκύτατο κύριο Θεοφάνη Μπογιάννο που στις φλέβες του αντί για αίμα τρέχει η αγάπη του για την Ιστορία, είχαμε μια ζεστή και απολαυστική συζήτηση.

Στην Κυμισάλα, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ρόδου, σε έναν τόπο που ακόμη διατηρεί αλώβητη την παρθένα φύση του, βρεθήκαμε στα κατάλοιπα μιας απέραντης αρχαίας πόλης.

Στο απομακρυσμένο χωριό Μονόλιθος, ένα από τα πιο ενεργειακά σημεία της Ελλάδας, βρεθήκαμε για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα.

Μετά από μια όμορφη βόλτα στην μαγική Λίνδο, στον φιδωτό οικισμό και την ακρόπολη, βρεθήκαμε σε ένα συναρπαστικό χωριό, τον Αρχάγγελο. Με τις πολλές δικές του παραδόσεις, και τη δική του διάλεκτο, η οποία ξεχωρίζει από οπουδήποτε αλλού στο νησί! Εκεί γνωρίσαμε και κάποιες συναρπαστικές γυναίκες, την Αναστασία, την Ηρακλειά και τη Μαρία. Μπήκαμε στο σπίτι τους, μάθαμε για τη ζωή τους, μαγειρέψαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε και μιλήσαμε για τον άνθρωπο, την ταυτότητά του, για την αγάπη, τη συντροφικότητα και όλα αυτά που τον κάνουν να ζει τη Ζωή Αλλιώς.

Aρχισυνταξία: Ίνα Ταράντου
Δημοσιογραφική έρευνα και επιμέλεια: Στελίνα Γκαβανοπούλου, Μαρία Παμπουκίδη
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Φελάνης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νικόλας Καρανικόλας
Ηχοληψία: Φίλιππος Μάνεσης
Παραγωγή: Μαρία Σχοινοχωρίτου

Παρουσίαση: Ίνα Ταράντου