Η δημοφιλής σεφ Ελένη Ψυχούλη τιμήθηκε από την αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου για την προσφορά της στην προβολή της Ρόδου –

Η δημοφιλής σεφ της τηλεόρασης, η ευρέως γνωστή δημοσιογράφος γαστρονομίας κα Ελένη Ψυχούλη, που αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από την παρουσίαση της εκπομπής «Σεφ στον αέρα» της τηλεόρασης του Σκάϊ και η οποία έχει συνεργασθεί με τα περισσότερα έντυπα γαστρονομίας της χώρας και όχι μόνον, τιμήθηκε σήμερα (Τρίτη 5 Ιουνίου 2018) από την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου για τη συνολική της προσφορά στην προβολή και προώθηση της Ρόδου και μέσα από τη γαστρονομική της παράδοση, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα εθιμοτυπίας, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Η κα Ψυχούλη, μία έντονη και σύνθετη προσωπικότητα που συνδυάζει μοναδικά, τέχνη, γευσιγνωσία, μαγειρική, συγγραφή, καθώς έχει γράψει και βιβλία γαστρονομίας, αλλά και επιχειρηματικότητα, που όπως λένε όσοι τη γνωρίζουν «με ό,τι κι αν καταπιαστεί το κάνει με την καρδιά της», λατρεύει τη Ρόδο, έχει επισκεφθεί το νησί πολλές φορές και έχει προσωπικούς φίλους στη Ρόδο.

Η γνωστή σεφ βρέθηκε στη Ρόδο για λίγες ημέρες, μαζί με άλλους συναδέλφους της δημοσιογράφους γαστρονομίας, στο πλαίσιο ενός προγράμματος για την προβολή της γαστρονομίας και των παραδοσιακών γεύσεων του νησιού, με τη στήριξη της οικογένειας Καμπουράκη, ιδιοκτήτριας των ξενοδοχείων Rodos Palace και Mediterranean .

Όπως μάλιστα τόνισε και η ίδια μιλώντας με την αντιδήμαρχο κα Χατζηλαζάρου, «θεωρώ ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν γνωρίζουν ότι πέραν της ιστορίας και του πολιτισμού του νησιού, πέρα από τα αξιοθέατα και τις μοναδικές παραλίες του, μπορούν δουν και να γευθούν στη Ρόδο μία μοναδική παραδοσιακή κουζίνα, ότι υπάρχουν εκπληκτικά εστιατόρια στο νησί με διαφορετικές κουζίνες, με καλό φαγητό και πάνω απ΄ όλα να ζήσουν νέες εμπειρίες και τη γνωστή ροδίτικη φιλοξενία».

Η προβολή και η ανάδειξη αυτής της «άλλης» Ρόδου, της παράδοσης και της γεύσης, της ροδίτικης γαστρονομίας, που αποτελεί ψηφιδωτό πολυπολιτισμικών γεύσεων ανά τους αιώνες, αλλά και των τοπικών προϊόντων και παραγωγών της Ρόδου, αποτελεί στόχο του Δήμου Ρόδου και προς την κατεύθυνση αυτή κινούνται οι ενέργειες και η περαιτέρω συνεργασία που θα έχει η κα Χατζηλαζάρου και η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου με την κα Ψυχούλη, συνεργασία που υπογράμμισε η αντιδήμαρχος: «αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την υλοποίηση, σε πρώτη φάση, από κοινού, μιας εκδήλωσης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και της γιορτής Γαστρονομίας που διοργανώνει κάθε χρόνο η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου, με στόχο την ανάδειξη όχι μόνον της γαστρονομίας του νησιού, αλλά κυρίως της τοπικής κουζίνας, των τοπικών παραδοσιακών γεύσεων, των ντόπιων παραγωγών και των τοπικών προϊόντων που παράγει η ροδίτικη γη. Παράλληλα σκοπεύουμε να προβούμε και στην έκδοση ενός βιβλίου που θα αναδεικνύει γεύσεις και αρώματα, τα αγνά, ποιοτικά και νόστιμα ροδίτικα φαγητά και προϊόντα και θα προβάλλει την παραδοσιακή κουζίνα του νησιού και τα εστιατόρια του. Θα αποτελεί αποτύπωμα στη διαφορετικότητα των γεύσεων που υπάρχουν στη Ρόδο».

Η κα Ψυχούλη ευχαρίστησε θερμά την αντιδήμαρχο για τη βράβευση της, δηλώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που της απονέμεται τιμητική πλακέτα για την προσφορά της. Παρόντες στην απονομή της τιμητικής πλακέτας στην κα Ελένη Ψυχούλη ήσαν επίσης ο γνωστός Ροδίτης επαγγελματίας φωτογράφος κ. Μάκος, προσωπικός φίλος της κας Ψυχούλη, στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και συγκεκριμένα η διευθύντρια κα Βεατρίκη Σέρβου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κ. Κώστας Χατζίκος και η προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κα Ειρήνη Χατζηνικολάου, καθώς και η προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Ρόδου κα Μαρία Καραμπίνη και το στέλεχος κα Νατάσα Βενετοκλή.

Η κα Χατζηλαζάρου έδωσε στη κα Ψυχούλη ως αναμνηστικά δώρα, βιβλία, ανάμεσα τους και το γνωστό βιβλίο του Ηλία Κόλλια για τη Μεσαιωνική Πόλη, τοπικά προϊόντα και κρασιά, προσφορά των εταιρειών Natura Rodos – Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε και Ν. Τατάκης ΑΕ – Tatakis Wines αντίστοιχα.

Pin It on Pinterest