«Η ΓΚΟΡΦΩ Η ΣΥΜΙΑΚΙΑ» πάντρεψε τη Σύμη με τη Ρόδο ! Φωτογραφίες

Για ακόμα μια φορά ο Μανόλης Αντώνογλου δεν απογοήτευσε το κοινό του Θεάτρου, βάζοντας την υπογραφή του στην  επιτυχημένη συμπαραγωγή του Συμιακού και Αρχαγγελίτικου θεάτρου «Η ΓΚΟΡΦΩ Η ΣΥΜΙΑΚΙΑ», σε δικό  του σενάριο και σκηνοθεσία.

Το έργο «πάντρευε» τα δυο γλωσσικά  ιδιώματα της Σύμης και της Αρχαγγέλου σε μια μοναδική παρωδία γραμμένη σε δεκαπεντασύλλαβο, ενώ παρουσίαζε πολύ έντονα και την παράδοση του κάθε τόπου μέσα από μουσικοχορετυτικά σχήματα. Με παραδοσιακό τρόπο οι δυο θεατρικές ομάδες , παρουσίασαν μια όαση ψυχαγωγίας για το κοινό της Ρόδου που ανταποκρίθηκε γεμίζοντας την Τάφρο και στις τρεις παραστάσεις που δόθηκαν. Σήμερα θα δοθεί μια τελευταία στις 21.00 και μετά θα ακολουθήσει παράσταση στη Σύμη.

Το Συμιακό θέατρο φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια. Τριάντα χρόνια σημαντικής συμβολής στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύμης και της Δωδεκανήσου. Μέσα από το γέλιο που όλοι έχουμε ανάγκη, κρατάει ζωντανές τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας με την συνδρομή των  ηθοποιών που εργάζονται πολύ σκληρά και πάντα αφιλοκερδώς.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:

Βασιλική Πατατούκου, Μανόλης Αντωνόγλου, Ελένη Διασινού, Φλώρα Λεβέντη, Σωτήρης Ζουρούδης, Κώστας Οθίτης, Μανόλης Τουβραδόπουλος, Σωτήρης Κ. Πατατούκος, Σωτήρης Ι. Πατατούκος, Γιώργος Γέροντας, Γιάννης Μαλλιάκας, Βασιλική Γέροντα, Κλεονίκη Σουλίρα, Γαβρίλος Βασιλειάδης, Νικόλας Τσακίρης, Μανόλης Στριλιγκάς.

Στο χορικό συμμετέχουν
Σταματία Ζουρούδη, Κατερίνα Κυπριώτη, Σταματία Κυπριώτη, Μαρίνα Λουλουργά, Άννα Μαλλιάκα, Χριστίνα Πιλάτου, Ζωή Φαρμακίδου, Δικαία Χαρίτου,

Ζωντάνα επί σκηνής παίζουν οι μουσικοί: Αντώνης Τσακίρης, Παναγιώτης Κολιάδης, Γιώργος Λεβέντης. Τραγουδά η Αναστασία Μπολή, η Ευαγγελία Πατατούκου και ο θίασος. Η μουσική της παράστασης είναι του Τάσου Καρακατσάνη. Την χορογραφία υπογράφει η Έλλη Παρασκευά. Ακούγονται να τραγουδούν η Νίτσα Κουρτίδου και η αξέχαστη Άννα Ριζοπούλου.

Το έργο ανέβηκε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδία; Παροικιακών Σωματείων Ρόδου.

rodosreport.gr

 

Pin It on Pinterest