Γιατί να σηκωθούμε από τον καναπέ στις 5 & 12 Δεκεμβρίου; 

Γράφει 

Η Παρασκευή Ελευθερία Φτακλάκη

  • Τομεάρχης Νησιωτικής πολιτική ΚΙΝΑΛ/υποψήφια βουλευτής στα Δωδεκάνησα/ π. Αντιπεριφετειάρχης Ν.Αιγαίου
  • Πολιτικός Επιστήμων/ Διεθνολόγος/ Διδάκτωρ Ευρωπαϊκών Σπουδών / υποψήφια μετα-διδάκτωρ

Πολλοί την αποκαλούν γιορτή δημοκρατίας, άλλοι μιλούν για μια νέα σελίδα στον ιστορικό χώρο του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ. Θα προσθέσω, και την ανάγκη της πολιτικής ζωής του τόπου μας στην απαγκίστρωση από το διπολικό σύστημα. 

Οι καιροί έχουν αλλάξει, οι ανάγκες της κοινωνίας έχουν μετεξελιχθεί, ζητώντας επιτακτικά λύσεις σε ζητήματα οριζόντια και καθολικά! Οι πολωτικές και δημαγωγικές φωνές  αποτελούν πλέον παρελθόν καθώς όχι μόνο λύσεις δεν δίνουν, αλλά δημιουργούν πολώσεις και αγκυλώσεις στην πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας μας! 

Με μια μακρά διαδρομή, ο ιστορικός χώρος του ΠΑΣΟΚ, ο πολιτικός χώρος που πριν 40 χρόνια τάραξε τα νερά της πολιτικής ζωής της Ελλάδας, δημιουργώντας μια κινηματική δυναμική, δίνοντας στον ελληνικό λαό Αξία, Δύναμη και Προοπτική, σήμερα μέσα από τη μεγάλη του διαδρομή, με τα λάθη του αλλά πρωτίστως με τις γενναίες πολιτικές τομές και ρήξεις, αποτελεί πλέον ένα ώριμο πολιτικό κίνημα (ΚΙΝΑΛ), με προτάσεις και συναινέσεις όπου απαιτούνται, με καθαρό πολιτικό λόγο και ένα πρόγραμμα αρχών και πολιτικών! 

Χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία για να δικαιωθεί το ΠΑΣΟΚ και να επαναπροσδιοριστεί πολιτικά στο σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό χώρο! Σε αυτόν τον αγώνα , ανεκτίμητη και ουσιαστική η προσφορά της αείμνηστης Προέδρου, Φώφης Γεννηματά, η οποία κατάφερε να μετασχηματίσει έναν ιστορικό πολιτικό χώρο που παρέλαβε «λαβωμένο» και ηττημένο και να τον μετεξελίξει σε ένα σύγχρονο  ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα. 

Η βαθύτατη πολιτική ωρίμανση του πολιτικού χώρου, αναδεικνύεται καθημερινά στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για την εκλογή Προέδρου, όπου οι έξι (6) υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος, διαψεύδουν καθημερινά τις Κασσάνδρες  περί πόλωσης του κλίματος και διχασμό. Άλλωστε, το debate αποτέλεσε ένα δείγμα γραφής του πολιτικού πολιτισμού και της ενότητας ως κορωνίδα αυτής της εσωκομματικής αναμέτρησης! 

Και οι έξι (6)υποψήφιοι, ο καθένας με τα δικά του ποιοτικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, αποτελούν τους εγγυητές  της ενότητας και της ανάκαμψης του ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές! Ένας θα είναι ο νικητής αυτής της διαδικασίας, όμως και οι 6 θα είναι οι άνθρωποι που θα παλέψουν μαζί προκειμένου η ανεξίτηλη σφραγίδα της Ενότητας που ακούει στο όνομα Φώφη Γεννηματά , να γιγαντώσει και να δώσει την Ελπίδα και την Προοπτική στην ελληνική κοινωνία! 

Φευ, δεν πρόλαβε η Φώφη Γεννηματά να δει το παιδί της να ενηλικιώνεται, να δει την κοινωνία να αγκαλιάζει το ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ! Όμως, και μόνο η Ανάκαμψη του χώρου, αποτελεί την απόλυτη δικαίωση για τη γυναίκα πολιτικό που αψήφησε έως και την προσωπική της υγεία και πάλεψε για να μπορούν σήμερα και οι 6 υποψήφιοι να διεκδικούν την αρχηγία ενός κόμματος που αγγίζει πλέον διψήφιο νούμερο (πρόσφατες δημοσκοπήσεις), και δείχνει πως μια νέα πνοή Αλλαγής έχει ξεκινήσει για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.. 

Η ελληνική κοινωνία στη  δύσκολη χρονική περίοδο που βιώνει , χρειάζεται και πάλι έναν πολιτικό χώρο που θα δώσει Ελπίδα, Προοπτική και Όραμα! Για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή  Ελλάδα , όπου οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης δεν θα αφορούν τους λίγους, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπου η έννοια της αποκέντρωσης θα γίνει πράξη, η πράσινη ανάπτυξη θα μετουσιωθεί σε κινητήριο δύναμη για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών με προγράμματα προσαρμοσμένα στα ενδογενή χαρακτηριστικά κάθε περιφέρειας, με άξονα την επαναλειτουργία  της τοπικής οικονομίας με έμφαση στην ενδυνάμωση των μικρομεσαίων και τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων που θα αξιοποιούν στο έπακρο τη ψηφιακή σύγκλιση,  θα επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, η Αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή θα είναι προτεραιότητα!

Η δημόσια υγεία θα αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα καθώς μόνο το ΠΑΣΟΚ κατάφερε από την αρχή να θέσει ισχυρές βάσεις και να δημιουργήσει το ΕΣΥ, όπου η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης του καθώς τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά λάθη και άστοχες επιλογές, με αποτέλεσμα το ΕΣΥ να μπει στην εντατική  και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη περίοδο που βιώνει η χώρα μας λόγω πανδημίας! 

Η νησιωτικότητα θα αποτελέσει και πάλι την κορωνίδα των πολιτικών καθώς τα νησιά μας έχουν ανάγκη από έξυπνες πολιτικές με ήπιες αναπτυξιακές παρεμβάσεις.. Μπορώ να συνεχίζω να απαριθμώ κι άλλες πολιτικές που προτάσσει το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, άλλωστε όλες είναι καταγεγραμμένες με σαφήνεια στο site του ΚΙΝΑΛ. 

Εν κατακλείδι, στις 5&12 Δεκεμβρίου, νικητής της εσωκομματικής αναμέτρησης θα είναι η ελληνική κοινωνία που αποζητά ένα νέο πολιτικό αφήγημα, με νέους κανόνες, προτάσεις και λύσεις! 

Στις 5&12 Δεκεμβρίου ψηφίζουμε Πρόεδρο  ΚΙΝΑΛ/ ΠΑΣΟΚ, στηρίζουμε την Αλλαγή με το βλέμμα στο αύριο της χώρας μας!

Pin It on Pinterest