Δημόσια παρουσίαση του Προγράμματος δράσης της ΑΜΚΕ « ΚΙΝΗΜΑ» υπό την αιγίδα και του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, στον ιστορικό χώρο  της  Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ελληνική Εθνική Επιτροπή  για την UNESCO, το Περιφερειακό Φυτώριο Νήσων του Ν. Αιγαίου, την ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη. Στην ανωτέρω εκδήλωση πραγματοποιήθηκε η πρώτη δημόσια παρουσίαση του Προγράμματος δράσης της ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ».

Η Πρυτάνισσα στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα του εγχειρήματος από την ΑΜΚΕ «ΚΙΝΗΜΑ» για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της κλιματικής αλλαγής, της βιώσιμης ανάπτυξης μέσω της κυκλικής οικονομίας και της επαναφοράς της βιοποικιλότητας και διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα είναι αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία και στον τομέα αυτό. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ως πυλώνας ανάπτυξης των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, παραμένει σε εγρήγορση, ώστε με την ενεργή συνδρομή των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εθνικών και τοπικών πολιτικών, κοινωνικών και οικονομικών φορέων και εκπροσώπων να συνδράμει, με το βέλτιστο δυνατό τρόπο, στην ανάπτυξη συνθηκών και δράσεων που διασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο για τους νησιώτες και νησιώτισσες και για το Πανεπιστήμιο του Αρχιπελάγους.

Η Πρόεδρος  της ΑΜΚΕ « ΚΙΝΗΜΑ» κ. Κατερίνα Ανδρούτσου, εστίασε στα σοβαρά ζητήματα της προστασίας του Περιβάλλοντος  που αντιμετωπίζουν τα νησιά και στην ανάγκη επαναφοράς της ισορροπίας στο οικοσύστημά τους. 

Τέλος, στην εκδήλωση ανακηρύχθηκαν «Πρέσβειρες Προστασίας Νήσων Νοτίου Αιγαίου» τέσσερεις κυρίες με πλούσια κοινωνική δράση και με μεγάλη εμπειρία προσφοράς και  εθελοντισμού, η κα Χρυσάνθη Λαιμού, η κα Φαίη Ξενοκώστα, η κα Βάσω Πετρίδου και η κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

Η Πρυτάνισσα

Καθηγήτρια Χρυσή Βιτσιλάκη

Pin It on Pinterest