Παρέμβαση του Δημήτρη Γάκη για την αποζημίωση των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Ρόδο

Ο βουλευτής Δ/νήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, κατάθεσε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως Αναφορά την επιστολή του Δημάρχου Ρόδου για την αποζημίωση των πληγέντων νοικοκυριών από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2013. Το αίτημα του Δήμου Ρόδου, αφορά στις Δ.Ε. Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου –Καλλιθέας και Λινδίων.

Για το ίδιο θέμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Δημήτρη Γάκη έχει επανειλημμένως καταθέσει ερωτήσεις στη Βουλή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κινητοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού  (Ταμείου Αλληλεγγύης της ΕΕ) για οικονομική ενίσχυση και για την επανόρθωση των ζημιών στα νησιά που επλήγησαν (Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Ψέριμος) από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2013.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αρκείται στις τυπικές απαντήσεις των αρμοδίων για τις προϋποθέσεις και τη γραφειοκρατία των εκταμιεύσεων, την εφαρμογή προσωρινών μέτρων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών. Θα συνεχίζει να αγωνίζεται για την πλήρη ανακούφιση των πληγέντων και  την αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών διαβίωσης του σχετικού πληθυσμού, καθώς και για την επανόρθωση των ζημιών σε νοικοκυριά και υποδομές στις περιοχές της Δ/νήσου που επλήγησαν από την καταστροφή. Σε αυτό, οι συντονισμένες δράσεις των κρατικών υπηρεσιών πολιτικής προστασίας με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τους δήμους, θα είναι ο κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας.

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς

  • Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

  • Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας

  • Οικονομικών

  • Εσωτερικών

Θέμα: «Περί αποζημιώσεως των πληγέντων νοικοκυριών από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου στη νήσο Ρόδο».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτριος Γάκης, καταθέτει ως αναφορά την με υπ’ αριθμ. πρωτ. 2/30135 και με ημερομηνία 18-03-2014 επιστολή του Δημάρχου Ρόδου, με θέμα την έγκαιρη χρηματοδότηση, για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων οικοσκευών, των πληγέντων από τις πλημμύρες πολιτών των Δημοτικών ενοτήτων Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου – Καλλιθέας και Λινδίων.

Συνημμένα σας υποβάλουμε το σχετικό έγγραφο.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας.

Αθήνα, 18.03.2014

Ο καταθέτων Βουλευτής

Δημήτριος Γάκης

-.-

Pin It on Pinterest