Φρίκη στη Ρόδο! Κοριτσάκι με ειδικές ανάγκες κατήγγειλε ότι το βιάζει ο πατέρας του!

Σοκ έχει προκαλέσει στους κόλπους των καθηγητών μια ανατριχιαστική καταγγελία που έκανε σε ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό σχολείου της ζώνης ευθύνης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, ένα 14χρονο κορίτσι με ειδικές ανάγκες για σεξουαλική κακοποίησή του, από τον πατέρα του!

Η υπόθεση αναμένεται να προσλάβει μέσα στο προσεχές διάστημα μεγάλες διαστάσεις, καθώς η διοίκηση του σχολείου έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την ποινική διερεύνηση των καταγγελιών, που έχουν ήδη οδηγήσει το ζευγάρι -το οποίο έχει ακόμη μια μεγαλύτερη κόρη- σε διάσταση και σε υποβολή αιτήσεως διαζυγίου.

Το ανήλικο κορίτσι, πέρασε την πόρτα των ειδικών συμβούλων του σχολείου και εκεί φέρεται να εξιστόρησε τον εφιάλτη της.
Η ανήλικη, όπως διαβάζουμε στη “Δημοκρατική”, αφού ήρθε σε ρήξη με τον πατέρα της στις αρχές του Αυγούστου, εκμυστηρεύθηκε αρχικώς στη μητέρα της ότι εκείνος ασελγούσε σε βάρος της.
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με προβλήματα που φέρεται να υπήρξαν στην έγγαμη συμβίωση του ζευγαριού, οδήγησαν την μητέρα του παιδιού στην απόφαση να διώξει τον καταγγελλόμενο από τη συζυγική τους στέγη
και στη συνέχεια να υποβάλει αίτηση διαζυγίου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι εξαιτίας της οικονομικής εξάρτησης της οικογένειας από τον καταγγελλόμενο αλλά και τον φόβο για τις συνέπειες μιας δικαστικής εμπλοκής, δεν υπήρξε υποβολή μηνύσεως σε βάρος του.
Του θέματος επιλήφθηκαν, ωστόσο, στην πορεία, αφού υπήρξε αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού,
οι ειδικοί σύμβουλοι του σχολείου, που προχώρησαν σε έρευνα.

Το κορίτσι κατήγγειλε ότι το κακοποιεί ο πατέρας του, όταν η μητέρα της οικογένειας λείπει από το σπίτι

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, η μητέρα φέρεται να δήλωσε αρχικώς ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της δεν ήταν σεξουαλικά ενεργός. Στην πορεία, ωστόσο, φέρεται να εξομολογήθηκε ότι υπήρχε από μέρους του αποκλίνουσα συμπεριφορά με χειρονομίες και σε άλλα συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα.
Ακολούθησαν συνεδρίες με το παιδί το οποίο φέρεται να έχει καταβληθεί από άγχος και οργή
κατά τη διάρκεια των οποίων περιέγραψε πως το τελευταίο έτος ο πατέρας της την κακοποιούσε σεξουαλικώς, όταν έλειπε η μητέρα τους στην εργασία της αλλά και ώρες, που ήταν η ίδια εκεί απασχολημένη σε διάφορες εργασίες!

Μάλιστα, φέρεται να περιέγραψε και λεπτομέρειες από το μαρτύριο στο οποίο την υπέβαλλε ο πατέρας της, για να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις.

Σύμφωνα πάντα με τη “Δημοκρατική”, υποστηρίζει ότι ζούσε υπό καθεστώς τρόμου, διότι την απειλούσε ότι θα την δείρει,
ενώ υποστήριξε ότι μετά από κάθε πράξη της έδινε από 5 έως 10 ευρώ για να την δελεάσει!

Θύμα της ίδιας ιστορίας και η αδελφή του κοριτσιού;

Είπε μάλιστα ότι ενώ κλείδωνε το δωμάτιό της, ο πατέρας της είχε βρει τρόπο να το ξεκλειδώνει και να μπαίνει σ’ αυτό παρά τη θέλησή της. Πιθανολόγησε μάλιστα ότι θύμα του πατέρα της μπορεί να έχει πέσει και η μεγαλύτερη αδελφή της!

Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας δεν έχει κληθεί ο καταγγελλόμενος και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το πού αρχίζει και το πού τελειώνει η αλήθεια στην υπόθεση, που έχει συγκλονίσει, θα προκύψει από έρευνα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Πηγή: dimokratiki.gr