Τα φρεάτια της Ρόδου όταν υπάρχει προειδοποίηση για ισχυρή κακοκαιρία – Φωτογραφίες

Είναι γνωστό ότι η Ρόδος τους τελευταίους μήνες έχει πληγεί από θεομηνίες, κακοκαιρίες με ακραία και ισχυρά καιρικά φαινόμενα, τόσο που θρήνησε τέσσερα θύματα και είχε ανυπολόγιστες ζημιές. Ψάχναμε τις ευθύνες στην γη και στον ουρανό για τις παραλείψεις, τα φονικά λάθη . Ήταν των ανθρώπων λάθη ή η μανία της φύσης;

Πλέον πήραμε ένα μάθημα και σε κάθε επερχόμενη κακοκαιρία ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη επιφυλακή. Η τροχαία κλείνει δρόμους προληπτικά με πρώτο πρώτο, το φονικό ποτάμι της Κρεμαστής και άλλα σημεία που κρίνονται επικίνδυνα με πλημμυρικά φαινόμενα. Τα συνεργεία του Δήμου και τις Περιφέρειας σπεύδουν  όπου παρουσιαστεί ζημιά, κατολίσθηση ή οτιδήποτε άλλο και σαφώς το λιμενικό και η πυροσβεστική υπηρεσία σε πλήρη επαγρύπνηση.

Υπάρχει όμως μια ενέργεια  “πρόληψη”, που χάρη σε αυτήν μπορούν να αποφευχθούν πολλά.  Απλά πραγματάκια, σημαντικά. Να κλαδευτούν δέντρα, να καθαριστούν φρεάτια για να μην μετατρέπονται όλοι οι δρόμοι της Ρόδου σε ποτάμια. Δεν είναι δυνατόν κάθε που βρέχει στη Ρόδο να φταίει η μεγάλη ποσότητα νερού για τις πλημμύρες και όχι οι υποδομές και οι παραλείψεις από τις αρμόδιες αρχές.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι σημερινές από συνοικιακούς δρόμους της πόλης της Ρόδου. Φρεάτια βουλωμένα, με σκουπίδια, φύλλα, χώματα που ούτε καν φαίνονται κάτω από αυτά. Το παράδοξο είναι ότι για ακόμα μια φορά έχει εκδοθεί προειδοποίηση για έκτακτα καιρικά φαινόμενα στα Δωδεκάνησα.  Κάποιες ενέργειες σαφώς έχουν γίνει, αλλά όπως φαίνεται δεν είναι παράφρονες οι πολίτες που φωνάζουν για ακαθάριστα φρεάτια και αιτία πλημμυρών στο νησί μας και αυτές οι φωτογραφίες είναι απλά ένα μικρό δείγμα.

Pin It on Pinterest