Στην Σύρο ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος

Στην Σύρο ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος

Στη Σύρο μετέβη σήμερα (Τετάρτη 27 Αυγούστου) ο νεοεκλεγέντας Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος προκειμένου να συμμετέχει στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, η οποία ωστόσο ακυρώθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Στη συνέχεια ο νέος Δήμαρχος Ρόδου παρακολούθησε τη συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου Σύρου, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για το πλαίσιο και τις διαδικασίες αδειοδότησης, ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίων.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε πως για τη δημιουργία υδατοδρομίων έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Δήμος Ρόδου και το λιμενικό του ταμείο, καθώς και η ΠΕΔ για τα νησιά του νομού και της περιφέρειας. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο η δημιουργία υδατοδρομίων θα αποτελέσει ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την περιοχή, το οποίο θα διευκολύνει τη διασύνδεση των νησιών μεταξύ τους, θα συμβάλλει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των νησιωτών, καλύπτοντας τις ανάγκες κυρίως των απομακρυσμένων νησιών, καθώς και θα αναβαθμίσει το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.

Το απόγευμα ο νέος Δήμαρχος Ρόδου θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου Σύρου, και της νέας Περιφερειακής αρχής.

Κατά την επιστροφή του στην Ρόδο, ο κ. Χατζηδιάκος θα συγκαλέσει συνάντηση με το Λιμενικό Ταμείο Ρόδου και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες αναφορικά με τα υδατοδρόμια.

Pin It on Pinterest