«Φως στην ψυχή» – θεατρικό έργο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

«Φως στην ψυχή»

ένα συγκλονιστικό θεατρικό έργο

Με μια μοναδική θεατρική παραγωγή ξεκινά την καινούργια δεκαετία της πορείας της, την τέταρτη, η Θεατρική Ομάδα της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου. Ενταγμένη στις εκδηλώσεις «Αρκάδι 2021» και αφιερωμένη στα πενηντάχρονα της Αδελφότητας.

Είναι το θεατρικό έργο «Φως στην ψυχή», το οποίο αποτελεί τη θεατρική μεταφορά τριών διηγημάτων του πολυβραβευμένου Ηρακλειώτη συγγραφέα Στέλιου Βισκαδουράκη.

Το έργο ξεκινά από το Ηράκλειο προσεγγίζοντας την προσφυγιά, μετά τον ξεριζωμό του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία. Στη συνέχεια, ο θεατής μεταφέρεται στη Σπιναλόγκα για να βιώσει, μαζί με τους ήρωες του έργου, πολύ συγκινητικές και ανθρώπινες καταστάσεις. Γεμάτες συναίσθημα, αγάπη, ευγένεια, ανωτερότητα της ψυχής και προπάντων την ελπίδα που έχει ανάγκη ο άνθρωπος για να πορευτεί στη ζωή του.

Τη σκηνοθεσία του έργου επιμελείται ο σκηνοθέτης της ομάδας Γιάννης Φλώρος. Ο ακάματος εργάτης της θεατρικής δημιουργίας που τώρα και 32 χρόνια συμπορεύεται με τα μέλη της ομάδας.

Τη μεταφορά του έργου σε θεατρικό λόγο έκανε ο Γιάννης Νιωτάκης. Η σκηνική επιμέλεια ανήκει στον σκηνογράφο Σταμάτη Κούρο. Η αφίσα την Εύη Κοτανίδου.

Την επιμέλεια της μουσικής φροντίζει ο π. Εμμανουήλ Σκλιβάκης. Ενώ τους ρόλους ενσαρκώνουν οι: Μιχάλης Ροδίτης, Μαρία Παπαδάκη, Χρύσα Αλεξάκη, Νικηφόρος Στρατήγης, Φρόσω Κουβίδη, Μανώλης Τσιρακάκης, Γιώργος Ψαρολογάκης, Νίκος Κουρουπάκης, Βαγγέλης Κορακάκης και Γιάννης Νιωτάκης.

Οι παραστάσεις του έργου θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου την Παρασκευή 12, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στις οκτώ το βράδυ.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται λόγω της πανδημίας.

Pin It on Pinterest

Share This