Πάτμος 21 Ιουνίου 2015 – 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου

Πάτμος 21 Ιουνίου 2015
8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου

Το 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης είναι αφιερωμένο στους ντόπιους παραγωγούς με έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή στην ύπαιθρο.

Ταξιδεύοντας στο μπλε του Αιγαίου, με προορισμό την γευσιγνωσία, κάθε Ιούνιο φθάνουμε Πάτμο για να ξεναγηθούμε στη γαστρονομική κουλτούρα της όπως και των άλλων νησιών που λαμβάνουν μέρος στο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου.
Η Πάτμος το μεγαλύτερο κέντρο Ορθόδοξης Λατρείας είναι μοναδικός θρησκευτικός προορισμός. Ευελπιστούμε με τη μεγάλη γιορτή της γεύσης η περιοχή μας να καταστεί όπως και όλα τα νησιά που συμμετέχουν γαστρονομικοί προορισμοί υψηλής ποιότητας.
Σε όλες τις διοργανώσεις προσκαλούνται γνωστοί σεφ και συγγραφείς γαστρονομίας. Στις προηγούμενες προσκλήθηκαν οι Γευσιγνώστες: Λευτέρης Λαζάρου, η Τουρκάλα δημοφιλής γευσιγνώστρια ETZIN AKIN, συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου «ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ», η Βέφα Αλεξιάδου, και οι: η Ελένη Ψυχούλη, Νίκος Χριστοφόρου πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Άρτεμις Τζίτζη (ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ), ο Ευτύχης Μπλέτσας, o Γιώργος Γρύλλης (Βεγγέρα) τιμημένος με χρυσό σκούφο, Mπενέτος Ματθαίου (Μπενέτος), Δημήτρης Παμπόρης (Αποκάλυψη Patmos aktis suites &spa 5*), Γρηγόρης Αρναούτογλου, Γεωργία Κοφινά, και πολλοί άλλοι.
Το Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης Αιγαίου γίνεται στην Πάτμο. Οργανώνεται Ιούνιο από την εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και άλλους φορείς της Πάτμου και των γύρω νησιών. Συνδιοργανωτές η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Πάτμου. Τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μονής.

Παρουσιαστές του Φεστιβάλ: Γιώργος Αμυράς και Αριστείδης Μιαούλης.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου οργανώνονται επίσης: η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και περιλαμβάνει:
Ποδηλατοδρομία για ενήλικες ενώνοντας συμβολικά, τα μνημεία και τα πολιτιστικά σημεία του νησιού της Πάτμου, Μοναστήρι, Αποκάλυψη, Βαπτιστήρι και Καλικατσού και την ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ για παιδιά.
Επικεφαλής είναι ο Γιώργος Αμυράς.
Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιείται Ημερίδα για το ΕΥΖΗΝ που φέτος έχει θέμα το SLOW FOOD
Την οργάνωση της γευσιγνωσίας έχει η συγγραφέας κ. Γεωργία Κοφινά. .

Μπορείτε να δείτε το βίντεο από την 3η Ποδηλατοδρομία Πολιτισμού https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sy3Rm6pjPWI