Το νέο υπερσύγχρονο τζετ αεροπλάνο της Ροδίτικης εταιρίας F.A.S. Rhodos Air

Παρ’ όλες τις δυσκολίες της εποχής μας με την οικονομική κρίση αλλά κυρίως με την κρίση αξιοπιστίας της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, συνεχίζουμε ως αεροπορική εταιρεία της περιοχής μας με βάση την Ρόδο σε ένα επόμενο πρόγραμμα αρκετά δύσκολο αλλά και ξεχωριστό.
Σας παρουσιάζω το νέο μας απόκτημα το οπoίο μισθώσαμε για τα επόμενα τρία χρόνια – dry lease – που όπως και εσείς διαπιστώνετε είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέρνο πανέμορφο business Jet αεροπλάνο.
Κατασκευάστρια εταιρεία είναι η HAWKER BEECH CRAFT CORPORATION στην Αμερική, και ο τύπος του είναι PREMIER 1A. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο κατασκευάστηκε τον Νοέμβριο του 2009, για λογαριασμό της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας LEMER, και ιδιοκτησίας της EURO BANK. Η αξία του τότε 6,5 εκατομμύρια δολάρια. Τοποθετήθηκαν σε αυτό τα πλέον σύγχρονα συστήματα και ναυτιλίας, και λειτουργίας, αλλά και εξαίρετης ποιότητας εξοπλισμός για την άνεση των επιβατών.
Από τα βασικά του πτητικά χαρακτηριστικά είναι ή ταχύτητα ταξιδιού που πλησιάζει την ταχύτητα του ήχου 0,8 mach, ή 550 ναυτικά μίλια την ώρα, και κατατάσσεται ως το γρηγορότερο business jet στην κατηγορία του. Το ύψος ταξιδιού 41.000 πόδια για μακρινές αποστάσεις, ενώ μπορεί να πετάξει χωρίς ανεφοδιασμό με τέσσερις επιβάτες απόσταση 1.430 ναυτικών μιλίων, και με έξι επιβάτες και ένα ανεφοδιασμό δηλαδή μια στάση 30 λεπτών σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό προορισμό.
Ο έλεγχος λειτουργίας όλων των συστημάτων των εξασφαλίζεται από τρία ξεχωριστά αυτόνομα κομπιούτερ Collins Pro Line 21, , που δίδουν πληροφορίες πτήσεων – ναυτιλίας και λειτουργίας των συστημάτων σε τρεις μεγάλες οθόνες – glass cockpit generation- ενώ παρέχουν υπηρεσίες TCAS (σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με άλλα αεροπλάνα) , EGPWS (σύστημα προειδοποίησης και αποφυγής σύγκρουσης με το έδαφος) , RVSM (Reduced vertical separation minima, συστήματα ελάττωσης διαχωρισμού αεροπλάνων για πτήσεις πάνω από 29.000 πόδια) και όχι μόνο .
Οι κινητήρες του νέας γενιάς Williams – Rolls FJ44-22A Turbofan προσδίδουν 4.600 λίβρες ώση ο κάθε ένας και ανεβάζουν το αεροπλάνο από την επιφάνεια της θάλασσας στα 40.000 σε 8 λεπτά. Ενώ παράλληλα παράγουν τον λιγότερο δυνατό θόρυβο και είναι φιλικοί με το περιβάλλον.
Η καμπίνα είναι συμπιεζόμενη άνετη για έξι επιβάτες με δερμάτινα καθίσματα και εμφανή την παρουσία ποιοτικής ξύλινης και επίχρυσης διακόσμησης , καμπίνα που δίνη της ευκαιρία στον επιβάτη να μετακινείτε μέσα σε αυτή όρθιος σε αντίθεση με άλλα αεροπλάνα της κατηγορίας του. Δορυφορικό τηλέφωνο, πληροφορίες πτήσης, μικρό bar, και γκαρνταρόμπα συμπληρώνουν τις ανέσεις του επιβάτη. Μπορεί να μεταφέρει σε άνετη καμπίνα έξι επιβάτες και αρκετές από τις αποσκευές τους.
Η υποστήριξή του από το έδαφος γίνεται από μια διεθνούς εμβέλειας εταιρεία που παρακολουθεί για λογαριασμό της εταιρείας μας, το αεροπλάνο σε οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται και παρέχει σε αυτό κάθε διευκόλυνση είτε προς την εκτέλεση του σχεδίου πτήσεως, είτε προς την εξυπηρέτηση εδάφους αλλά ακόμα και προς την εξυπηρέτηση των επιβατών όσον αφορά την μετακίνηση τους στην πόλη προορισμού, την διαμονή τους και άλλα.
Είναι το καταλληλότερο εργαλείο για ένα επιχειρηματία που επισκέπτεται συγχρόνως ή σε μικρό χρονικό διάστημα διαφορετικές πόλεις και προορισμούς (city hopping). Είναι ένα εργαλείο για επιχειρηματικές δράσεις εντός της Ελλάδας αλλά και για το εξωτερικό με σημαντικά για τον επιχειρηματία οφέλη με την μέγιστη ανταποδοτικότητα της αξίας των χρημάτων για μετακίνηση, με την μέγιστη αξιοποίηση χρόνου, με την αμεσότητα παρουσίας του επιχειρηματία σε σημαντικά events, με ποιοτική παρουσία του σε αυτά, με την κατάλληλη επιλογή για τον χρόνο , τον προγραμματισμό , την παρουσία άλλων συμμετεχόντων.
Είναι επίσης εργαλείο τουρισμού αφού συμπληρώνει με την ποιότητα τις υπηρεσίες που προσφέρει η περιοχή μας και την αναβαθμίζει στα μάτια του παγκόσμιου συστήματος προώθησης ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών. Μηδενίζει το χρόνο μετακίνησης για ξεχωριστούς προορισμούς για διασκέδαση και αναψυχή εκλεκτών και εκλεκτικών τουριστών. Χαρακτηριστικά ή πτήση για από Ρόδο για Σαντορίνη χρειάζεται μόνο 18 λεπτά ενώ για Μύκονο 20.
Ενδεικτικά σας αναφέρω και χρόνους από Ρόδο προς σημαντικούς επιχειρηματικούς προορισμούς όπως και για Αθήνα 40 λεπτά, για Ρώμη 2:10 , για Βερολίνο 3:15 Για Μόσχα, 3:20 και για Λονδίνο 4:30. Οι παραπάνω χρόνοι μπορεί να επιβαρυνθούν περίπου 30 λεπτά σε περίπτωση ανεφοδιασμού, ή δυσμενών καιρικών συνθηκών ή να βελτιωθούν ανάλογα.
10 Ροδίτες – Δωδεκανήσιοι επιχειρηματίες θα γίνουν συνιδιοκτήτες του !
Ήδη η εταιρεία μας επεξεργάζεται ένα πρόγραμμα μια προσφορά συνεργασίας, για την συμμετοχή του Δωδεκανήσιου και Ροδίτη επιχειρηματία σε αυτή την προσπάθεια.
Έτσι θα προσφέρουμε αυτό το αεροπλάνο για συγκεκριμένο αριθμό ωρών πτήσεων σε συγκεκριμένο αριθμό επιχειρηματιών σε καθεστώς συνιδιοκτησίας. Δηλαδή ο επιχειρηματίας θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει μόνο στο ένα εικοστό (1/20) των παγίων εξόδων του υπολογισμένα ως ιδιωτικό ενώ θα έχει την ευκαιρία να το χρησιμοποιεί πληρώνοντας μόνο το λειτουργικό κόστος με προτεραιότητα και άλλες συνθήκες ως συνιδιοκτήτης όταν το χρησιμοποιεί.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η συνεκμετάλλευση του μέσου και υπηρεσιών που προσφέρει με άλλους επιχειρηματίες ή δράσεις, με μέγιστη εκμετάλλευση του μέσου, μείωση των εξόδων με διανομή ανάλογα με την χρήση, με συνεργασία στην μέγιστη μείωση του κόστους των χρήσεων του μέσου. Από την άλλη θα έχουμε αναλάβει ως αεροπορική εταιρεία την ευθύνη για την εκτέλεση συγκεκριμένων αεροπορικών υπηρεσιών με αποτελεσματικότερη λειτουργία μεγαλύτερη απόδοση και αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού και μέσων, χωρίς να προβληματίζετε ο επιχειριματίας – συνιδιοκτήτης για αυτά. Οι ώρες αυτές που αναλογούν σε κάθε επιχειρηματία μπορεί να διατεθούν από αυτόν είτε για ιδιωτική του μετακίνηση, είτε για εμπορική εκμετάλλευση, ή ακόμα και ως δωρεάν διάθεση για οποιοδήποτε σκοπό κρίνει ο ίδιος.

Τελειώνοντας θα μου επιτρέψετε να πούμε Λίγα λόγια για την εταιρεία μας F.A.S :
Η F.A.S. Rhodos Pilots Academy ως αεροπορική σχολή επαγγελματιών χειριστών αεροπλάνων έχει εκπαιδεύσει μέχρι τώρα περισσότερους από 600 επαγγελματίες πιλότους Έλληνες και αλλοδαπούς και έχει αναδειχθεί η δεύτερη καλύτερη σχολή στην Ελλάδα, και μια από τις διαπρεπείς και γνωστές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.
Προσφέρει την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να ακολουθήσουν την καριέρα του επαγγελματία πιλότου <<μέσα στους σπίτι τους >> αποφεύγοντας άσκοπα έξοδα διαμονής και μετακινήσεων σε άλλα μέρη της Ευρώπης ή της Αμερικής.
Προσφέρει επίσης στην οικονομία του τόπου και της Ελλάδας γενικότερα από την εισαγωγή συναλλάγματος λόγω των ξένων μαθητών.
Στόχος μας είναι στο αεροδρόμιο της Ρόδου <<ΔΙΑΓΟΡΑΣ>> να λειτουργεί μια από τις καλύτερες σχολές στον κόσμο και η Ρόδος να γίνει η Florida της Ευρώπης όπου θα φιλοξενεί μαθητές από όλο τον κόσμο για την αεροπορική τους εκπαίδευση.
Η F.A.S. Rhodos Air ως η μόνη αεροπορική εταιρεία της Ρόδου και του Νοτιοανατολικού Αιγαίου έχει αποδείξει με την διετή μέχρι τώρα παρουσία της στον χώρο των δημοσίων αερομεταφορών με εξειδίκευση στις ιδιωτικές πτήσεις ότι μπορεί να σταθεί επάξια στις απαιτήσεις της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής και των αεροπορικών δρώμενων και εξελίξεων.
Προσφέρει στον τουρισμό μοναδικά προϊόντα παροχής υπηρεσιών που αναβαθμίζουν την ποιότητα του τουρισμού και δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης και δημιουργίας και άλλων τέτοιων υπηρεσιών με τουριστικό προφίλ.
Προσφέρει στον επιχειρηματία ακόμα και στον απλό συμπολίτη μας άλλο ένα μέσο μετακίνησης με άλλες δυνατότητες ιδιαίτερα απαραίτητο στο νησιώτικο περιβάλλον που ζούμε.
Στόχος μας η F.A.S. Rhodos Air ως πυρήνας και αφορμή για την εξέλιξή της σε μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ρόδου και της περιοχής με τακτικά δρομολόγια μεταξύ των νησιών και πτήσεις charter μεταφοράς των πελατών – επισκεπτών της Ρόδου και της περιοχής.
Επίσης έχει δραστηριοποιηθεί στην επείγουσα αερομεταφορά με σημαντικά αποτελέσματα και έργο όχι μόνο σε συμπολίτες μας αλλά και σε ξένους επισκέπτες. Η ιδέα ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια λόγω προσωπικής εμπειρίας. Στην συνέχεια είχα την ευκαιρία να έχω τα καθήκοντα του υπευθύνου της βάσης της Ρόδου στο ελικόπτερο το ΕΚΑΒ για τρία χρόνια . Οι εμπειρίες και τα βιώματα με ευαισθητοποίησαν αλλά και με πεισμάτωσαν ακόμα περισσότερο. Έτσι αφού τα μέσα που διαθέτουμε είναι κατάλληλα να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι η επείγουσα αερομεταφορά, οργανώσαμε συγκεκριμένη ομάδα και μέσα για το σκοπό αυτό .

Με την ελπίδα ότι όλα αυτά θα διεγείρουν τους συμπολίτες μας για ακόμα περισσότερες δράσεις στον τουρισμό αλλά και στην ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ της Ρόδου, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας και σας παρακαλώ να τα διαδώσετε με τον καλύτερο τρόπο.
Είμαι στην διάθεσή σας για όποιες σχετικές ερωτήσεις.

Με εκτίμηση
Στυλιανός Φανουράκης
Γενικός Διευθυντής]

big_Premier%201%20Interior Beechcraft-Premier-IA-Exterior 2012 Demo Paint Premier IA A2A.2 2007_hawker_beechcraft_premier_1a_mysky_2 30_ec9863b44bcaeeca195a5c713a8ced41 2f04d0c6afdd15bdb850

Pin It on Pinterest