«ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ 2019» Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ διοργανώνει για 13η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 την επιτυχημένη δράση «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ»

Η εν λόγω δράση, διεξάγεται στη Ρόδο από το 2006 από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ και ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που πραγματοποίησε αυτή την δράση σε συνεργασία με τους Responsible Young Drivers. Τα club που συμμετείχαν το 2006 ήταν Colorado, Havana και το LeΜojo.

Η δράση πραγματοποιείται, όπως κάθε χρόνο, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Ευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ μία βραδιά-θεσμός , όπου πολίτες και φορείς στη Ρόδο ενώνουν τις δυνάμεις τους με την ΕΥΘΥΤΑ και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, και 1 στους 4 θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Στη χώρα μας, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά

Θα βρισκόμαστε και φέτος έξω από τη ΜΥΓΑ, την ΑΥΛΗ και ΜΠΑΧΑΡ για να ενημερώσουμε τους επισκέπτες σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να τους ενθαρρύνουμε να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Το μήνυμα της βραδιάς είναι:

«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της ΠΑΡΕΑΣ ». Ο επισκέπτης , εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ θα επιβραβεύεται. Στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ θα τον συμβουλεύσουν να αφήσει το όχημά του και να καλέσει ένα ταξί, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του. Η συγκεκριμένη δράση διεξάγεται με την αρωγή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου με τη συμβολή της Τροχαίας-όπως κάθε χρόνο εδώ και 13 χρόνια- διαθέτει τα αλκοολόμετρα, που βοηθάνε στην άρτια διεξαγωγή της ενέργειας, αναλαμβάνοντας δράση έξω από το CLUB, με το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Ε.Ε.Σ και ΣΥΦΑΚ. Ραντεβού το Σάββατο 19 Οκτωβρίου για να διασκεδάσουμε και να επιστρέψουμε με ασφάλεια στο σπίτι.

Pin It on Pinterest

Share This