Εξαιρετικά επιτυχής η πεζοπορική διαδρομή – ξενάγηση στη Μεσαιωνική πόλη

   Το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, σας ενημερώνει ότι υλοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η πεζοπορική διαδρομή – ξενάγηση, 5 χλμ. περίπου, εντός της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 10:00 το πρωί, με αφετηρία την είσοδο που οδηγεί στο Θέατρο της Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη» και με διαδρομή εντός της συνολικής περιμέτρου της  Μεσαιωνικής Τάφρου, έξοδο από την πύλη προς τον κεντρικό σταθμό ταξί και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης μέσω της Πύλης της Ελευθερίας, της Πλατείας Μουσείου, της Πλατείας Ιπποκράτους, Πλατείας Εβραίων Μαρτύρων, της Παναγίας του «Μπούργκου» και της Πύλης Ακαντιάς.

  Η δράση πραγματοποιήθηκε με την σημαντική συνεργασία του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, ειδικότερα του επιφανούς στελέχους του, Αντιπροέδρου κ. Ξυλουρά Νίκου & Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, ο οποίος παραχώρησε στα επιμέρους διαλείμματα της πεζοπορικής διαδρομής, εμπεριστατωμένο και βιβλιογραφικά τεκμηριωμένο σχολιασμό του αρχαιολογικού θέματος των «Μεσαιωνικών Οχυρώσεων», με την αρωγή του πρωτοποριακού ηλεκτρονικού συστήματος πομποδεκτών, που παραχωρήθηκε δωρεάν από την εταιρεία «Speakeasy (Tour Guide System)», επιτρέποντας την απομακρυσμένη (έως 100 m απόσταση) και άρτια λήψη της ενδιαφέρουσας αυτής ξενάγησης από όλους, ανεξαιρέτως, τους συμμετέχοντες.

  Υπογραμμίζεται επίσης, η σημαντική υποστήριξη και η ενεργός συμμετοχή της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Δήμου Ρόδου για θέματα Πολιτισμού, Αθλητισμού & Μεσαιωνικής Πόλης, ειδικότερα του καθ’ ύλην αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Χατζηιωάννου Ελευθέριου (Τέρη), ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους και ακολούθησε την πεζοπορική διαδρομή – ξενάγηση  μέχρι και την περαίωσή της. Στο πλαίσιο της δράσης προτάθηκε από τον ίδιο η επίσκεψη της παράλληλης και σχετικής με την θεματολογία της εκδήλωσης, έκθεσης της Αθηνάς Γιομπλάκη με θέμα «Ηρωική Ρόδος», που φιλοξενείται στο χώρο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (Παλαιό Συσσίτιο), παρότρυνση που δέχθηκε και ακολούθησε με χαρά μεγάλος αριθμός πεζοπόρων, μετά τη λήξη της πεζοπορικής διαδρομής.

  Το πολιτιστικό-αθλητικό αυτό γεγονός υλοποιήθηκε επίσης με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, αλλά και με την σημαντική συνδρομή των ακούραστων μελών του «Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Περιφερειακού Τμήματος Ρόδου, που συμμετείχαν, όπως συμβαίνει, ανελλιπώς, σε κάθε εκδήλωσή μας, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων πεζοπόρων.  

  Η αφίσα και το έντυπο υλικό για την προώθηση της δράσης αυτής ήταν χορηγία του Τυπογραφείου – Γραφικές Τέχνες, Νίκου Χατζηκαλημέρη, ενώ το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» ήταν ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και η επίσημη Ιστοσελίδα του Rodos Events ο διαδικτυακός χορηγός προβολής της.

  Εξαιρετικές σχετικές φωτογραφίες, από την προσωπική συλλογή τους, παραχώρησαν ευγενικά στην Υπηρεσία μας, η κα Κεφάλα Βάσω και ο κ. Καϋμενάκης Βασίλης, τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.