Οι Εθελοντές Ρόδου στο 1o Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού

“ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΡΟΔΟΥ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ”

 

Η Αστική μη Κερδοσκοπική Οργάνωση “Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου” επισκέφτηκε χθες το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού και ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για οικολογικά θέματα και θέματα διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Το μέλος της οργάνωσης, εκπαιδευτικός κ. Δημήτρης  Γρηγοριάδης ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε2 τμήματος και μαζί με το δάσκαλο τους κ. Αριστείδη Χατζή πρόβαλλαν στους μαθητές με τη χρήση φορητού υπολογιστή εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με την ανακύκλωση, τη χρήση και τη διαχείριση απορριμμάτων αναφερόμενοι  επίσης στις καταστροφικές συνέπειες που έχει για το περιβάλλον η μη σωστή διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Ο κ. Γρηγοριάδης ανέπτυξε πολύ εύστοχα το θέμα  της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των απορριμμάτων και απάντησε στις ερωτήσεις που του έθεσαν τα παιδιά του Ε2. Αφορμή για την επίσκεψη των “Εθελοντών Ρόδου” ήταν η τοποθέτηση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιαλυσού ειδικών κάδων ανακύκλωσης (ξεχωριστός κάδος για χαρτί, για αλουμίνιο και για πλαστικά) από το Δήμο Ρόδου.

 

Στο δεύτερο μέρος της ενημέρωσης έγινε εκπαίδευση των μικρών μαθητών και μαθητριών για την κατάλληλη χρήση των ειδικών αυτών κάδων.  Τα παιδιά του Ε2 τμήματος  δημιούργησαν επίσης σχετικά πανό και αφίσες για την ανακύκλωση και θα ενημερώσουν τις επόμενες ημέρες τους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου για τη σωστή χρήση των κάδων ανακύκλωσης λειτουργώντας ως πολλαπλασιαστές.  Ο διευθυντής του σχολείου Σταύρος Παπαδόπουλος  και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Ιαλυσού ευχαριστούν την οργάνωση “Εθελοντές Ρόδου” και ειδικά τον Δ. Γρηγοριάδη για την πρωτοβουλία ενημέρωσης των μαθητών του σχολείου. Ευχαριστούμε επίσης το Δήμο Ρόδου και τον υπεύθυνο της υπηρεσίας καθαριότητας Νίκο Ρόδη για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την ένταξη στο του σχολείου μας στο πρόγραμμα ανακύκλωσης.

 

Pin It on Pinterest