Έσφαξαν ελάφια σε δημοτικό σφαγείο στη Ρόδο!

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η δράση των οργανωμένων κυκλωμάτων ελαφοκυνηγών, που έχουν ξεκληρίσει τα προστατευόμενα ελάφια dama- dama στη Ρόδο. Κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον εντοπισμό των αδίστακτων κυνηγών, άνδρες της Αστυνομίας, της Θηροφυλακής και του Δασαρχείου βρήκαν ίχνη σφαγής σε δημοτικό σφαγείο στην περιοχή της Έμπωνας!

Κατά την έρευνα που διεξάγεται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στο σφαγείο που δεν έχει λειτουργήσει επίσημα εδώ και τρεις μήνες βρέθηκαν υπολείμματα από τρίχωμα και αίμα που πιθανότατα προέρχονται από τα ελάφια τα οποία αποτελούν σύμβολο για τη Ρόδο. Δείγματα εστάλησαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εξετάζονται από κτηνιάτρους, ενώ οι έρευνες των τοπικών αρχών συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, οι αρχές είχαν ανακαλύψει δέκα σακούλες με κρέας, δέρμα και πόδια ελαφιού σε ένα γεφύρι κοντά στο χωριό Άγιος Ισίδωρος, όπου τα είχαν εγκαταλείψει αυτοί που τα είχαν στην κατοχή τους επειδή φοβήθηκαν μήπως συλληφθούν. Τον τελευταίο μήνα, έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη δυο ελαφοκυνηγοί.

Ο ένας εντοπίστηκε έχοντας στην κατοχή του δόκανο ικανό να θανατώσει ελάφια και ο άλλος είχε στολίσει το σπίτι του με δυο κομμένα κεφάλια αρσενικών ελαφιών και ένα ζευγάρι κέρατα με σημάδια από σκάγια!

Πηγή: protothema.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This