Ερντογάν: Η Τουρκία έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε σήμερα τα «καλά νέα» για την Τουρκία που είχε προαναγγείλει την Τετάρτη.

«Η Τουρκία έκανε τη μεγαλύτερη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην ιστορία της Μαύρης Θάλασσας», ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ και η hurriyet o Ερντογάν έκανε γνωστό πως το Fatih κατάφερε να ανακαλύψει 320 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αποθεμάτων φυσικού αερίου.

«Η Τουρκία εξαρτάται από εξωτερικές πηγές για την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου εδώ και πολλά χρόνια, αλλά τώρα η Τουρκία αναπτύσσει την εθνική της ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική», ήταν μεταξύ άλλων τα πρώτα λόγια του Τούρκου προέδρου κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσής του για την ανακάλυψη του κοιτάσματος.

«Αυτό το κοίτασμα είναι στην πραγματικότητα τμήμα μιας πολύ ευρύτερης πηγής. Θεού θέλοντος, πολύ περισσότερα θα έρθουν. Ως χώρα που εξαρτάτο για χρόνια από το εξωτερικό για το αέριο, ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη ασφάλεια τώρα», είπε. «Δεν θα υπάρξει παύση μέχρι να γίνουμε καθαρός εξαγωγέας στην ενέργεια.

«Σκοπός μας είναι το αέριο της Μαύρης Θάλασσας να εξυπηρετήσει το έθνος μας από το 2023», κατά την εκατοστή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.

Μάλιστα ο Ερντογάν ανέφερε πως: «περιμένουμε τα ίδια καλά νέα από τη Μεσόγειο Θάλασσα».

https://twitter.com/i/broadcasts/1BdGYnvNdgoJX?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1296780786474143744%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsbeast.gr%2Fpolitiki%2Farthro%2F6561672%2Ferntogan-i-toyrkia-ekane-ti-megalyteri-anakalypsi-fysikoy-aerioy-sti-mayri-thalassa

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Τούρκος πρόεδρος πως η Τουρκία θα επιταχύνει τις έρευνές της για υδρογονάνθρακες στην ανατολική Μεσόγειο αναπτύσσοντας εκεί στα τέλη του χρόνου ένα ακόμη πλωτό γεωτρύπανο.

«Θα επιταχύνουμε τις επιχειρήσεις μας στη Μεσόγειο με την ανάπτυξη στο τέλος της χρονιάς του (πλωτού γεωτρύπανου) Kanuni, στο οποίο γίνονται αυτή τη στιγμή εργασίες συντήρησης».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ