Έρχεται το τέλος της μάσκας και των πιστοποιητικών

Από τον Ιούνιο καταργείται η χρήση μάσκας και στους κλειστούς χώρους όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις ανακοινώσεις που πραγματοποίησε πριν λίγο για τον οδικό χάρτη με τα μέτρα για την πανδημία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. 

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου δεν θα χρειάζεται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την είσοδο σε κλειστούς ή ανοικτούς χώρους. Επίσης, δεν θα χρειάζεται η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου στους χώρους αυτούς. 

Επιπλέον,  σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Πλεύρης εξετάζεται η αναστολή και του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στην χώρα. Remaining Time-0:00FullscreenMute

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας καταργείται, όπως προαναφέρθηκε από την 1η Ιουνίου στους εσωτερικούς χώρους πλην κάποιων εξαιρέσεων πού θα διευκρινιστούν με ΚΥΑ. 

Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης:

– Από 1η Μαΐου 2022 καταργούνται τα τακτικά self-test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς την διενέργεια self – test. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις στο πρωτόκολλο που θα αφορά την επαφή με κρούσματα.

– Από 1η Μαΐου ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολιάστων στους χώρους εργασίας, ενώ από 1η Μαΐου ως 31/8 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

– Από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

– Από 1η Μαΐου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός. 

Όσον αφορά το Πάσχα, θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα, ενώ συστήνεται η χρήση μάσκας ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους. Οπως τόνισε ο υπουργός όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις φέτος θα γίνουν κανονικά, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Τέλος, όπως είπε ο κ. Πλεύρης την 1η Σεπτεμβρίου όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας. 

Pin It on Pinterest

Share This