Επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποιεί μικτή ομάδα της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης

Επίσκεψη στη Ρόδο πραγματοποιεί μικτή ομάδα οκτώ νέων που παρακολουθούν το πρόγραμμα αποασυλοποίησης της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.) της Θεσσαλονίκης, μαζί με δύο συνοδούς τους. Η μικτή αυτή ομάδα, που βρίσκεται στο νησί μας από τη Δευτέρα και θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη, επισκέφθηκε σήμερα το δημαρχείο της Ρόδου και συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Στ. Κουσουρνά.
Η Ε.Ψ.Υ.Κ.Α., η οποία λειτουργεί και τον Ξενώνα «ΙΡΙΣ» στο Εύοσμο Θεσσαλονίκης, είναι ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Θεσσαλονίκη και αποτελεί μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην οποία φιλοξενούνται άτομα με νοητική υστέρηση και ψυχικές διαταραχές για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη με σκοπό να διασφαλισθεί η συνέχιση των σχέσεών τους με τη ζωή και τις δράσεις της κοινωνίας.
Στα πλαίσια αυτά εφαρμόζονται προγράμματα προσαρμοσμένων αθλητικών δραστηριοτήτων τα οποία υλοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό με σκοπό την συμμετοχή σε επίσημα τουρνουά αλλά και σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
Η επίσκεψη αυτής της ομάδας έγινε μετά από πρόσκληση του Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας και της προέδρου του, της κ. Λίτσας Κρεμαστινού-Ροδίτη, προκειμένου να γίνουν δύο αγώνες καλαθοσφαίρισης με τις αντίστοιχες ομάδες μπάσκετ των δύο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ της Ρόδου, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε πανευρωπαϊκή διοργάνωση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Βέλγιο.
Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Κουσουρνάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους νέους της ΕΨΥΚΑ και με τους συνοδούς τους, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Δήμο Ρόδου και τον ΔΟΠ για την εξαιρετική φιλοξενία που βίωσαν στο νησί. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Κουσουρνάς αναφέρθηκε στην διαχρονική παράδοση του Δήμου Ρόδου σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης και τόνισε ότι στόχος του Δήμου ήταν και είναι να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και στις ομάδες με ιδιαιτερότητες. Επίσης βρήκε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τους επιχειρηματίες που στήριξαν αυτή την επίσκεψη, υπογραμμίζοντας την κοινωνική ευαισθησία που δείχνουν, ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This