Αναστέλλεται για δύο μήνες η επιβολή ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία

Στην αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία, για δύο μήνες, αναμένεται να προχωρήσει η υπηρεσιακή κυβέρνηση, μετά το κύμα αντιδράσεων που είχε προκαλέσει η εν λόγω απόφαση.

Στον απόηχο των αντιδράσεων αυτών, τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας αποφάσισαν να προχωρήσουν στο πάγωμα της επιβολής ΦΠΑ 23% για δύο μήνες.

Η αναστολή της απόφασης θα επικυρωθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετήσει.Κατά τις πληροφορίες, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αποκλείεται να εκδοθεί ακόμη και αύριο Δευτέρα.

Πρόκειται για απόφαση – ανάσα για τα ελληνικά νοικοκυριά (έστω και δίμηνης διάρκειας), αφού η αύξηση του ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία στο 23% ισοδυναμεί με ετήσια αύξηση των διδάκτρων έως και 2.000 ευρώ.

Ωστόσο η απόφαση για αναστολή της επιβολής ΦΠΑ 23% στα ιδιωτικά σχολεία προκαλεί νέο πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς θα πρέπει να αναζητήσει το συντομότερο δυνατόν ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μην εκτροχιαστούν οι εισπρακτικοί στόχοι που έχουν τεθεί.

Πηγή : news247.gr