Μπαίνει σε σαλάτες, γίνεται ένα πολύ νόστιμο ντιπ που κυριαρχεί στη μεξικάνικη κουζίνα, το γνωστό πλέον σε όλους «γουακαμόλε» και αποτελεί μια πολύ υγιεινή διατροφική επιλογή, καθώς περιέχει πολύ καλά λιπαρά.
Εκτός όμως από όλα αυτά, που είναι λίγο ή πολύ γνωστά, επιστήμονες υποστηρίζουν τώρα, ότι το αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει και στην καταπολέμηση του καρκίνου.
Μια νέα έρευνα αποκάλυψε, ότι τα λιπαρά από το συγκεκριμένο φρούτο μπορούν να καταπολεμήσουν τη μυελοειδή λευχαιμία, μια σπάνια και θανατηφόρα μορφή καρκίνου.
Μόρια λίπους του αβοκάντο αντιμετωπίζουν τα βλαστικά κύτταρα της λευχαιμίας, τα οποία αποτελούν τη «ρίζα» της ασθένειας αυτής, καθώς μεγαλώνουν σε μη φυσιολογικά κύτταρα του αίματος, αναφέρουν ερευνητές από τον Καναδά.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν λίγα φάρμακα που μπορούν να «χτυπήσουν» τα βλαστικά κύτταρα της λευχαιμίας.
Υπό το φως των νέων αυτών ευρημάτων, οι ερευνητές ελπίζουν να δημιουργήσουν ένα φάρμακο με βάση το αβοκάντο, το οποίο –όπως λένε- θα μπορούσε μια μέρα να αυξήσει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής και την ποιότητα ζωής των ασθενών που πάσχουν από αυτή τη μορφή καρκίνου.
Η μυελοειδής λευχαιμία αποβαίνει μοιραία μέσα σε μια πενταετία από τη διάγνωση για το 90% των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.
Στους υγιείς ανθρώπους, τα βλαστικά κύτταρα στο μυελό των οστών χωρίζονται αναπτύσσονται σχηματίζοντας πλήρως ανεπτυγμένα, ώριμα ερυθρά αιμοσφαίρια, αιμοπετάλια και λευκά αιμοσφαίρια. Στους ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία, αυτή η διαδικασία δε λειτουργεί σωστά. Αντί να δημιουργούνται υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια, σχηματίζονται κύτταρα λευχαιμίας.
Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο University of Waterloo ανακάλυψαν, ότι τα μόρια των λιπαρών από τα αβοκάντο – avocatin B- μπορούν να σταματήσουν τη διαδικασία αυτή, στοχεύοντας τα βλαστικά κύτταρα και επιτρέποντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων του αίματος.
Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Cancer Research.
Πηγή : newsbeast.gr