Επιτυχημένη η ημερίδα της Γραμματείας Γυναικών του Ε.Κ.Ρ. « Το εργασιακό άγχος και οι τεχνικές διαχείρισής του »

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα : « Το εργασιακό άγχος και οι τεχνικές διαχείρισής του », που διοργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου, την Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου και ώρα 5μμ, στο Ε.Κ.Ρ. στα πλαίσια της δράσης της Γραμματείας Γυναικών του Ε.Κ.Ρ και της Γραμματείας Γυναικών της Γ.Σ.Ε.Ε, με εισηγήτρια την Ψυχοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Στέλεχος της Δομής Ισότητας των Ιωαννίνων, Κωνσταντίνα Κράνου.

Το άνοιγμα της ημερίδας  έκανε ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ κ. Σάββας Χατζησάββας, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τις εισηγήτριες και τους συμμετέχοντες, τόνισε την αναγκαιότητα της συμμετοχής των γυναικών στα συνδικάτα, καθώς οι συνθήκες εργασίας έχουν ιδιαίτερα δυσκολέψει, με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε όλους τους τομείς. Κάλεσε τις γυναίκες να συμμετέχουν στη ζωή και τη δράση των συνδικάτων και τις προέτρεψε να διεκδικούν μαχητικά τα δικαιώματά τους. Τόνισε ότι το Ε.Κ.Ρ θεωρεί πολύ σημαντική τη δράση της Γραμματείας Γυναικών και ότι θα στηρίξει όλες τις δράσεις, που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης το Μέλος της Γραμματείας Γυναικών του Ε.Κ.Ρ. και Πρόεδρος του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδ/σου, κα Κατερίνα Γκόγκου, η οποία αναφέρθηκε συνοπτικά στη δράση της Γραμματείας Γυναικών του Ε.Κ.Ρ, με στόχο την ενημέρωση, οργάνωση και βοήθεια των εργαζόμενων γυναικών. Από όλους τους εργαζόμενους, εκείνες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι οι Ελληνίδες εργαζόμενες, οι διακρίσεις και οι ανισότητες εις βάρος των οποίων εντείνονται με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης. Η λύση είναι να μπουν δυναμικά οι γυναίκες στα συνδικάτα, για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Γραμματέως Γυναικών και Ισότητας της Γ.Σ.Ε.Ε, κα Κατερίνας Μπουγιούκου, η οποία αναφέρθηκε στη δράση των Δομών Ισότητας της Γ.Σ.Ε.Ε τονίζοντας ότι ένα από τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν είναι η διαχείριση του άγχους και η συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή, τόσο λόγω των πιεστικών συνθηκών εργασίας όσο και λόγω της έντασης που επικρατεί στις εργασιακές σχέσεις, της ανασφάλειας και της καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Στη συνέχεια  το κοινό ενημερώθηκε για τη νέα δομή του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Ρόδου, με τίτλο «Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής» από τη Συμβουλευτική Ψυχολόγο, και Επιστημονική Συνεργάτιδα του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ Ρόδου, κα Πωλίνα Καστράνη. Η δομή αυτή, όπως τόνισε η ομιλήτρια, στοχεύει στην παροχή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης και συμβουλευτικής υποστήριξης σε Εργαζόμενους, Άνεργους και Οικονομικούς Μετανάστες. Οι υπηρεσίες πληροφόρησης καλύπτουν θέματα κοινωνικής ασφάλισης, εργασιακών σχέσεων και απασχόλησης.

Ακολούθησε η κεντρική εισήγηση της, Κωνσταντίνας Κράνου σχετικά  με τη διερεύνηση της φύσης του άγχους, των αγχογόνων παραγόντων στην εργασία, των συμπτωμάτων και των συνεπειών του στρες καθώς και για την εκμάθηση βασικών στρατηγικών αντιμετώπισής του.

Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε διάλογος, σχετικά με τις τεχνικές χαλάρωσης κατά του στρες αλλά και με προσωπικές μαρτυρίες των συμμετεχόντων στην ημερίδα.

Η δράση της Γραμματείας Γυναικών του Ε.Κ.Ρ. θα συνεχιστεί και με άλλα επίκαιρα ζητήματα, πάντα σε συνεργασία με την κεντρική Δομής Ισότητας της Γ.Σ.Ε.Ε.

Pin It on Pinterest