1ο Τουρνουά παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Ρόδου «Ιστορία και φιλανθρωπία».

Τουρνουά παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, από το νησί της Ρόδου θα διεξαχθεί την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου στα ποδοσφαιρικά γήπεδα των Καλυθιών. Πρόκειται για αγώνες που έχουν στόχο την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, ωστόσο η φιλοσοφία των  συγκεκριμένων αγώνων   περιλαμβάνει και μία σημαντική παράμετρο. Τα έσοδα του τουρνουά θα μοιραστούν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, ενώ κάποια άλλα  σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αυτός είναι ο στόχος των διοργανωτών που συσκέφτηκαν σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΔΟΠΑΡ.  Οι εκπρόσωποι  των δέκα ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή, της ΕΠΣΔ, Μιχάλης Αδαμάκης, του Τοπικού Οργάνου Διαιτησία Κώστας Ζαννετίδης του ΔΟΠΑΡ Σάββας Καλαθενός, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού Στέργου Παρδαλού για την διοργάνωση και διεξαγωγή του 1ο Τουρνουά παλαιμάχων Ρόδου «Ιστορία και φιλανθρωπία».

Δύο οι συμμετοχές για τις ηλικίες 30 έως 40

Ένα από  τα σημαντικά κομμάτια της προκήρυξης είναι πως υπάρχει όριο ηλικίας. Επιτρέπεται η συμμετοχή δύο ποδοσφαιριστών από την ηλικία 35-40 με την προϋπόθεση να μην συμμετέχουν σε κάποιο πρωτάθλημα εθνικών ή τοπικών κατηγοριών.

Αναλυτικά η προκήρυξη :

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ου ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ  ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΡΟΔΟΥ «ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΊΑΣ».

Η Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ  προκηρύσσουν το 1ο Τουρνουά Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών νήσου Ρόδου «Ιστορίας και Φιλανθρωπίας».

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι επίσημες ομάδες που έχουν Παλαίμαχους ποδοσφαιριστές καθώς και οι ομάδες παλαιμάχων ποδοσφαιριστών των Δημοτικών Ενοτήτων της νήσου Ρόδου, που θα δηλώσουν με έγγραφό τους προς την Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού ή τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., την επιθυμία συμμετοχής τους στο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων.

Οι ομάδες πρέπει να καταθέσουν στην διοργανώτρια αρχή, οριστική δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι τις  05/12/2014 συνοδευόμενη απαραίτητα με:

α) Κατάσταση αθλουμένων μελών υπογεγραμμένη αρμοδίως.

β) Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας των αθλουμένων μελλών.

γ) Προσωπική υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8Ν.1599/1986 για κάθε αθλούμενο μέλος περί της πλήρους ανάληψης ατομικής ευθύνης για την συμμετοχή του στην εν λόγω διοργάνωση.

 • Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον     το 35ο έτος της ηλικίας τους δηλαδή να είναι γεννημένοι μέχρι και το έτος 1979.
 • Η κάθε ομάδα μπορεί να έχει στην βασική εντεκάδα της μέχρι δύο (2) ποδοσφαιριστές ηλικίας 35 έως 40 ετών δηλαδή γεννημένοι τα έτη 1979 έως 1974.
 • Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή όλων των ανώτερων είναι να μην συμμετέχουν σε επίσημους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Ε.Π.Σ.Δ. ή άλλης ένωσης.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η έναρξη του τουρνουά θα πραγματοποιηθεί εντός του Δεκεμβρίου 2014.

Οι αγώνες θα διεξάγονται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ενώ το πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα και τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων οι ομάδες θα ενημερώνονται έγκαιρα από την διοργανώτρια αρχή.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1. Οι αγώνες θα διεξάγονται σε δύο ημίχρονα, το καθένα 35 λεπτών.
 2. Τους αγώνες θα διαιτητεύουν διαιτητές του συνδέσμου Διαιτητών ποδοσφαίρου Δωδεκανήσου εν ενεργεία και μη, εφαρμόζοντας τον Κ.Α.Π.
 3. Σε όλους τους αγώνες θα υπάρχει Ιατρική κάλυψη.
 4. Δεν θα κρατηθεί επίσημη βαθμολογία και δεν θα υπάρξει ανάδειξη πρωταθλητή.
 5. Όλες οι ομάδες και οι συμμετέχοντες στο τουρνουά, θεωρείτε ότι έλαβαν γνώση και αποδέχονται ανεπιφύλαχτα τους όρους συμμετοχής.

 

Αναλυτικά οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά:

 1. Άρης Αρχαγγέλου
 2. Απόλλωνας Καλυθιών
 3. Άγιος Ισίδωρος
 4. Αφάντου
 5. Ένωση Ρόδου Διαγόρα
 6. Κλεάνθης
 7. Ιάλυσος
 8. Αστέρας Παστίδας
 9. Φοίβος
 10. Νότια Ρόδος

Pin It on Pinterest