Επίτιμος Έλληνας πρόξενος στην Οδησσό – Ούτε ο Χίτλερ δεν τόλμησε να βομβαρδίσει και κινδυνεύουμε απο έναν μανιακό

Επέλεξε να μείνει στην Οδησσό γιατί “για μένα η Ουκρανία είναι μια δεύτερη πατρίδα τονίζει

Συγκλονίζουν τα λόγια του Παντελή Μπούμπουρα, επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας σε Κριμαία και Χερσώνα, ο οποίος βρίσκεται στην Οδησσό  με τους γιούς του, ενώ η γυναίκα με την κόρη του επέστρεψαν στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει μιλώντας στην  ΕΡΤ , για την Ουδέσσα του, τη βασίλισσα της Μαύρης Θάλασσας, όπως την αποκαλεί “Ο κλοιός φαίνεται να σφίγγει. Η πόλη αυτή η τουριστική, η πόλη της κουλτούρας, που δεν την βομβάρδισε ούτε ο Χίτλερ, αυτός ο μανιακός μπορεί να την καταστρέψει”. Και σε ό,τι τον αφορά ξεκαθαρίζει “Εδώ θα μείνω μέχρι τέλους. Εάν έφευγα από εδώ θα ήμουν ένας ζωντανός-νεκρός”.

Είμαστε έτοιμοι και ήρεμοι

Για το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των κατοίκων της  Οδησσού, αυτής της πόλης με το τόσο έντονο ελληνικό στοιχείο καταθέτει “είμαστε έτοιμοι και ήρεμοι, στο βαθμό που μπορούμε γιατί δεν είμαστε και υπεράνθρωποι. Μιλάω με ανθρώπους από το Κίεβο και το Χάρκοβο και επίσης διακρίνω μια ηρεμία. Είναι σα να συνήθισαν με τον πόλεμο και  τον ζουν ως καθημερινότητά τους”.

“Δεν περίμενα από τον ουκρανικό λαό να είναι τόσο μεγαλόψυχος και είμαι υπερήφανος γι΄αυτούς” υπογραμμίζει στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Επέλεξε να μείνει στην Οδησσό γιατί “για μένα η Ουκρανία είναι μια δεύτερη πατρίδα. Η γυναίκα του γιού μου είναι Ουκρανή. Η Ουκρανία με ανέβασε, όταν η Ελλάδα αντιμετώπιζε κρίση. Είμαι επίτιμος δημότης της Οδησσού. Είναι ένας λαός που αγαπάει την Ελλάδα. Είμαστε εδώ περίπου ενενήντα Έλληνες. Έμεινα για να βοηθήσω όποιον έχει ανάγκη”

«Εδώ θα μείνω μέχρι τέλους»

Και ξεκαθαρίζει: “Εδώ θα μείνω μέχρι τέλους. Μέχρι να δούμε μια Ουκρανία δυνατή και ανεξάρτητη. Ο ουκρανικός λαός απέδειξε πόσο υπερήφανος είναι. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να βάλουν την Ουκρανία στην Ε.Ε, γιατί έχει αποδείξει ότι το αξίζει”.

Όσο για το τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον ίδιο και τη δεύτερη πατρίδα του την Ουκρανία λέει: “Μόνο ο Θεός ξέρει τι θα γίνει στη συνέχεια. Είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο και το χειρότερο”.

Πηγή: ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This