Επιστημονική Συνάντηση : «Αντιαιμοπεταλιακή Αγωγή και Καρδιαγγειακή Νόσος, Σύγχρονα Δεδομένα – Νέοι Προβληματισμοί»

ΑΝΤΙΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ ΝΟΣΟΣ

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΝΕΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

Semiramis City Hotel, Ρόδος

Tο Ερευνητικό Κέντρο Αθηροθρόμβωσης (EKA) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργανώνει Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο: «Αντιαιμοπεταλιακή Αγωγή και Καρδιαγγειακή Νόσος, Σύγχρονα Δεδομένα – Νέοι Προβληματισμοί», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, στο Ξενοδοχείο Semiramis City Hotel, στην Ρόδο.
Tο Ερευνητικό Κέντρο Αθηροθρόμβωσης (ΕΚΑ), αποτελεί μία προηγμένη και σύγχρονη εργαστηριακή μονάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που εστιάζει στην έρευνα για την Αθηροθρόμβωση. Πρόεδρος της Επιτροπής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του ΕΚΑ είναι ο Καθηγητής Βιοχημείας-Κλινικής Χημείας Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Aλέξανδρος Τσελέπης. Το ΕΚΑ έχει ως στόχους την εκτέλεση υψηλής ποιότητας έρευνας και τη διεθνή προβολή των ερευνητικών αποτελεσμάτων στο πεδίο της Αθηροθρόμβωσης, καθώς και τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου επιστημονικών εκδηλώσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
Στο πρόγραμμα της Συνάντησης συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες όπως οι:

Α. Τσελέπης (Καθηγητής Βιοχημείας-Κλινικής Χημείας Τμήματος Χημείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων),

Ι. Γουδέβενος (Καθηγητής Καρδιολογίας Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), καθώς και οι:

Ι. Κακίσης (Αναπληρωτής Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής Τμήματος Ιατρικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), Κ. Βέμμος (Παθολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων), και Γ. Καραβόλιας (Επεμβατικός Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής Β’ Τμήματος Αιμοδυναμικών Μελετών & Επεμβατικής Καρδιολογίας Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου), οι οποίοι θα επικεντρωθούν στα Σύγχρονα Δεδομένα και τους Νέους Προβληματισμούς αναφορικά με την Αντιαιμοπεταλιακή Αγωγή και Καρδιαγγειακή Νόσο.
Στα πλαίσια των ομιλιών θα αναπτυχθούν θέματα όπως: Αντιαιμοπεταλιακά φάρμακα στα οξέα στεφανιαία σύνδρομα, Αντιαιμοπεταλιακή αγωγή στη χρόνια στεφανιαία νόσο, Αντιαιμοπεταλιακή αγωγή στο ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, Αντιαιμοπεταλιακή αγωγή στην περιφερική αρτηριακή νόσο, Κλινική αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της βεσυλικής κλοπιδογρέλης σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο- Η μελέτη SCIENCE.
Οι εργασίες της Επιστημονικής Συνάντησης θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Semiramis City Hotel, την Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, από τις 19.15 έως και τις 21.30.
Η εγγραφή στις εργασίες είναι δωρεάν. Ωστόσο απαιτείται η δήλωση συμμετοχής των ενδιαφερόμενων την ίδια ημέρα στις 18:45 στη Γραμματεία που θα λειτουργεί στο χώρο διεξαγωγής της, για την παραλαβή πιστοποιημένης Βεβαίωσης Παρακολούθησης.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This