Επίσκεψη μαθητών-εταίρων του προγράμματος Erasmus+ KA229 “My smart school” και εκπαιδευτικών στον Δήμο Ρόδου

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμο Ρόδου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 29.11.΄21, μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA229 “My smart school”, μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές-εταίρους από Ιταλία, Ρουμανία και Πορτογαλία.

Πιο συγκεκριμένα, από την Ποτέντσα της Ιταλίας, από το σχολείο IPSIA “G. GIORGI” προσήλθαν τρεις εκπαιδευτικοί και έξι μαθητές, από την Κραϊόβα της Ρουμανίας, από το σχολείο Scoala Postliceala de Studii Sanitare ” Queen Elizabeth” καθώς και από το Πόβοα ντε Βαρζίμ της Πορτογαλίας, από το σχολείο Escola Secundária de Rocha Peixoto προσήλθαν δύο εκπαιδευτικοί και έξι μαθητές από το καθένα. Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης δέκα μαθητές της Β’ και Γ΄ τάξης του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Ρόδου και συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς κα Αθανασίου, κα Κατζάκη, κα Πολυδώρου και κα Χατζηχριστοδούλου.

Την ομάδα των μαθητών και των εκπαιδευτικών του προγράμματος Erasmus+ υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ταρασλιάς και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κα Μαρία Καραμπίνη. Η ομάδα ξεναγήθηκε στους χώρους του Δημαρχείου και φωτογραφήθηκε στην αίθουσα Εθιμοτυπίας, αποκομίζοντας σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και τη σημερινή εικόνα του νησιού μας. O κ. Ταρασλιάς δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, είναι αρωγός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται από τα σχολεία του νησιού. Επίσης ανέφερε ότι ο Δήμος Ρόδου, στηρίζει τη σύσφιξη των σχέσεων της τοπικής σχολικής κοινότητας με την εκπαιδευτική κοινότητα της Ευρώπης.

Στο κλείσιμο της επίσκεψης, δόθηκε στους επισκέπτες αναμνηστικό δώρο με κεράσματα και ενημερωτικό υλικό για τη Ρόδο στα ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This