Επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ρόδου στο Υπουργείο Εργασίας για τα επιδόματα ανεργίας

Κύριε Υπουργέ,
Με την επιστολή μας αυτή οι Διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων και Σωματείων Ξεν/λων Κρήτης και Ρόδου επανερχόμαστε στο αίτημά μας για επαναφορά του επιδόματος ανεργίας που παίρνουν οι εποχιακά εργαζόμενοι στα προηγούμενα επίπεδα, όσο αφορά το χρόνο χορήγησης του καθώς και την αύξησή του μηνιαίου ποσού.
Σήμερα με το ισχύον καθεστώς, οι εργαζόμενοι αυτοί επιδοτούνται για 3 μήνες και 5 ημέρες, εφόσον έχουν 105 ένσημα και πάνω, ενώ με το προηγούμενο καθεστώς ο χρόνος του επιδόματος ήταν συνδεδεμένος με τα ημερομίσθια που πραγματοποιούσαν κατά την τουριστική περίοδο και ο χρόνος επιδότησης έφτανε τους 6 έως 8 μήνες. Με αυτό το δεδομένο οι εργαζόμενοι, αφενός μεν μπορούσαν να ζήσουν αξιοπρεπώς τη χειμερινή περίοδο και αφετέρου είχαν ένα κίνητρο να επιδιώκουν και οι ίδιοι την ασφάλισή τους.
Ζητάμε λοιπόν να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος των εποχιακά εργαζομένων, κυρίως στον κλάδο του Τουρισμού, οι οποίοι απολύονται με τη λήξη της τουριστικής περιόδου και επαναπροσλαμβάνονται με την έναρξή της.
Με βάση τα παραπάνω οι Διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων και Σωματείων Ξεν/λων Κρήτης και Ρόδου σε κοινή συνάντηση που είχαν, την Τετάρτη, 20/10/2015, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, αποφάσισαν να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας των εποχιακά εργαζομένων στα προηγούμενα επίπεδα.
Κύριε Υπουργέ,
Ζητούμε να προγραμματίσετε άμεσα συνάντηση μαζί μας, προκειμένου να σας εκθέσουμε αναλυτικά τις απόψεις μας για το παραπάνω θέμα, το οποίο αφορά χιλιάδες εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο αλλά και τους υπόλοιπους εποχιακά εργαζόμενους της χώρας μας και να σας παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για την επίλυσή του.

Με εκτίμηση
ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΡΟΔΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Βοριάς Στέλιος Νικολιδάκης Γιώργος

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΑΝΙΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μανωλικάκης Γιάννης Πεπονής Μανώλης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Χατζησάββας Σάββας

Pin It on Pinterest

Share This