Να επανενταχθεί το έργο της φοιτητικής εστίας στη Ρόδο’’. Παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου στον υφυπουργό ΕΣΠΑ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ : ‘’Να επανενταχθεί το έργο της φοιτητικής εστίας στη Ρόδο’’. Παρέμβαση του Βουλευτή Δωδεκανήσου στον υφυπουργό ΕΣΠΑ και επιστολές στο νέο Περιφερειάρχη και στο νέο Πρύτανη.

Συνέχεια στο θέμα της αγοράς κτιρίου για να χρησιμοποιηθεί ως φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, δίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας.
Μετά την απόφαση απένταξης του έργου, λόγω των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ο κ.Κόνσολας, με επιστολή του προς τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ζητά την άμεση παρέμβαση του για να επανενταχθεί το έργο.
Ο κ.Κόνσολας έστειλε επιστολές και στο νέο Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου κ.Χατζημάρκο και το νέο πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.Γκρίτζαλη, στις οποίες προτείνει κοινή συνεργασία και δράση, Περιφέρειας Ν.Αιγαίου και Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο, που όπως επισημαίνει θα προσδώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Σε δήλωση του ο κ.Κόνσολας αναφέρει:
«Ζήτησα από το νέο Περιφερειάρχη κ.Χατζημάρκο και το νέο Πρύτανη κ.Γκρίτζαλη να συνεργαστούν στενά προκειμένου να προχωρήσει το έργο της φοιτητικής εστίας στη Ρόδο.
Η απένταξη του έργου, σαφέστατα και συνεπάγεται ευθύνες.
Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση, οι όροι που τέθηκαν και λειτουργούσαν αποτρεπτικά ώστε να κατατεθούν προσφορές και τα χαμηλά αντανακλαστικά του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε ένα θέμα που το αφορούσε άμεσα, ανήκουν στο παρελθόν.
Ο σκοπός είναι να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, όλοι μαζί, από εδώ και πέρα.
Για το λόγο αυτό, προχώρησα σήμερα σε μια προσωπική παρέμβαση προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, κ.Κωνσταντινόπουλο, ζητώντας την άμεση παρέμβαση του για να επανενταχθεί το έργο».
Το έργο της φοιτητικής εστίας στη Ρόδο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και έχει κοινωνική στόχευση. Αποτελεί μια υποδομή που λειτουργεί ανασταλτικά στην ‘’αιμορραγία’’ φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που αποτελεί και το μεγαλύτερο κίνδυνο για την ύπαρξη του.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Μάνου Κόνσολα προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ.Κωνσταντινόπουλο, έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο Κύριο
Oδυσσέα Κωνσταντινόπουλο
Υφυπουργό Ανάπτυξης

Κύριε Υπουργέ,
Επικοινωνώ μαζί σας, ζητώντας την προσωπική σας παρέμβαση για να επανενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη Ρόδο και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Αφορά την αγορά κτιρίου στην Ρόδο, προκειμένου να μετατραπεί σε φοιτητική εστία για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Με την υπ’ αριθ. 5688/2012/24-1-2013 απόφαση εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης και Νοτίου Αιγαίου η πράξη ‘’Φοιτητική Εστία Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο’’. Είχε διασφαλιστεί ποσό 5 εκ. ευρώ, το οποίο προσαυξήθηκε κατά 1 εκ. ευρώ αργότερα.
Δυστυχώς οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των διαγωνιστικών διαδικασιών οδήγησαν τον Περιφερειάρχη Νoτίου Αιγαίου στην απόφαση απένταξης του έργου με αρ.πρ. 4157/22-7-2014.
Πρόκειται για μια καταστροφική εξέλιξη για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που χάνει την ευκαιρία να λύσει το πρόβλημα της φοιτητικής στέγης αλλά και να αποκτήσει μια νέα υποδομή και ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο.
Εκτιμώ ότι η ανάληψη των καθηκόντων του νέου Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου αλλά και του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου επιβάλει την επανεξέταση αυτής της απόφασης.
Κυρίως όμως επιβάλλεται να αποκτήσει φοιτητική εστία το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο.
Ζητώ την προσωπική σας παρέμβαση για την άμεση επανένταξη του έργου, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αγορά του κτιρίου αλλά και να γίνει ο ανοιχτός διαγωνισμός για τον εξοπλισμό της φοιτητικής εστίας.
Με εκτίμηση

Pin It on Pinterest