Ξεκίνησε ο επίσημος τριήμερος εορτασμός της Αγιοποίησης του Οσίου Μελετίου Ρόδου -Φωτορεπορτάζ

Ξεκίνησε σήμερα ο επίσημος τριήμερος εορτασμός της Αγιοκατατάξεως του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός Ημών Μελετίου του εν Υψενή της Ρόδου.

Πριν λίγη ώρα στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού, έγινε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον διδάκτορα θεολογίας και καθηγητή στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης κ. Ιωάννη Λίλη, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στη ζωή και στα θαύματα του Οσίου Μελετίου. Στην αρχή χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγίας Υψενής Αδελφή Μαριάμ, ενώ η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου και Περιχώρων υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού Εμμανουήλ Θεουλάκη, απέδωσε ύμνους από την ακολουθία του Οσίου, την οποία συνέγραψε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος. Τον συντονισμό της όλης εκδήλωσης είχε ο π. Νεκτάριος Πόκιας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτής Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος.  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους Γέροντας Τύχων, οι οποίοι θα συμμετέχουν και στον αυριανό πανηγυρικό εσπερινό και στην μεθαυριανή πανηγυρική πολυαρχιερατική  Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Υψενής.

Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Χατζηδιάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Γιαννακάκης, εκπρόσωπος του Στρατηγού, πολλοί ιερείς και μοναχές και πλήθος κόσμου από την πόλη και τα γύρω χωριά.

Ευχόμαστε σήμερα εορτή του Αγίου Χαραλάμπου, η απόφαση αυτή του Οικομενικού Πατριαρχείου που ελήφθη την 27η Νοεμβρίου 2013, να στείλει σε όλους μας, αισιόδοξα μηνύματα ελπίδας και αγάπης προς τον Θεό και τους Αγίους.

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest