Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στη Ρόδο

Την Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 ολόκληρος ο Ελληνισμός θα εορτάσει την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821.

Την ημέρα αυτή όλοι θα ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωϊκούς προγόνους μας , οι οποίοι μέσα στο βαρύ κλίμα της σκλαβιάς διατήρησαν άσβεστη δια μέσου των αιώνων τη φλόγα του πατριωτισμού και του αγώνα εναντίον της μακραίωνης σκλαβιάς.

Τιμούμε ιδιαίτερα την ηρωϊκή εκείνη γενιά του 1821 που έκανε πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενιών, εξασφαλίζοντας σε μας τα δυο υπέρτατα αγαθά, την ανεξαρτησία μας σαν Έθνος και την ελευθερία μας σαν Λαός.

Με αυτές τις σκέψεις σας στέλνουμε το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ρόδου και παρακαλούμε να λάβετε μέρος σε αυτές.

 Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

   Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ  ΕΘΝΙΚΗΣ  ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Κατά το εορτασμό της επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας,  θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ρόδου οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Ο Σύλλογος Τηλίων Ρόδου «Αγ. Παντελεήμων» θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με θέμα : Μια ποιητική βραδιά της Τήλου αφιερωμένη στην αρχαία ποιήτρια ΙΡΙΝΝΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 19:00 μ.μ., και  έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου.

Τρίτη  24  Μαρτίου 2014

  1. Γενικός σημαιοστολισμός από της ογδόης πρωϊνής ώρας της 24ης  μέχρι και της δύσης του ήλιου της 25ης Μαρτίου 2014, όλων των δημόσιων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ, τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων, των οικειών και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι.

  1. Φωταγώγηση των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2014.

———–

  • ΩΡΑ  11:00 π.μ.    Εκδηλώσεις στα σχολεία για την επέτειο.

  • ΩΡΑ 12:00 μ.μ. Καταθέσεις στεφάνων από σωματεία, οργανώσεις και προσκόπους – οδηγούς της πόλεως Ρόδου στο ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, στον ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΑΚΟΥ, στο ΗΡΩΟ ΤΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ, στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΥ, στην ΠΡΟΤΟΜΗ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, στην ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΖΟΥΛΗ, στην ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, από αντιπροσωπείες σπουδαστών και μαθητών

Στις καταθέσεις των σχολείων, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων, εφεδρο-πολεμιστικών οργανώσεων, συλλόγων, σωματείων, και ιδρυμάτων υπέυθυνοι καθηγητές Φυσικής Αγωγής του τμήματος Αθλητικής Διευκόλυνσης ορίζονται κατά περίπτωση οι κκ: η κ. Σταυριά Αναστασία ΚΦΑ, υπέυθυνη της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου, ο κ. Μιχαλάκης Γεώργιος ΚΦΑ του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, ο κ. Μαντικός Νικόλαος ΚΦΑ του 1ου ΓΕ.Λ. Ρόδου, ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνιος ΚΦΑ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, και η κ. Κατσαρέλη Ελευθερία ΚΦΑ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής.

Καταθέσεις επίσης από τους ανάπηρους και τα θύματα πολέμου, τις εφεδρο-πολεμιστικές οργανώσεις, ΕΕΣ Ρόδου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, συλλόγους και σωματεία , στο Βωμό της Πατρίδας, παρουσία εκπροσώπων των αρχών και με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου της Ρόδου.

      Οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν ταυτόχρονα σ’ όλους τους χώρους στις 12:00μ.μ.   

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ώρα 08:00 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.

Ώρα 10:15 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου.

Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη Δοξολογία ώρα 10:10 π.μ.

  • Αμέσως μετά τη Δοξολογία εκφώνηση πανηγυρικού από την  εκπαιδευτικό – φιλόλογο ΠΕ 02 του 1ου ΓΕΛ Ρόδου κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλο.

  • Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Βωμό της Πατρίδας.

Ώρα 11.00 π.μ. ΠΑΡΕΛΑΣΗ, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ροδίων, των αναπήρων, παλαιών πολεμιστών, Διαγόρας Ρόδου, του ΕΕΣ (παραρτήματος) Ρόδου), του Λυκείου Ελληνίδων «Εργάνη Αθηνά» και των λοιπών σωματείων, προσκόπων, οδηγών, μαθητών και μαθητριών,   των δημοτικών σχολείων, λυκείων, τεχνικών σχολών.

  • Κλείνει, η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, των πεζοπόρων τμημάτων των Δυνάμεων Εθνοφυλακής και του έφιππου τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου.

Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης για τα τμήματα και των Σχολείων, Σωματείων, Οργανώσεων κ.λ.π. θα έχει η υπεύθυνη καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Δωδεακνήσου κ. Σταυριά Αναστασία.

Επίσης θα βοηθήσουν οι καθηγητές , ο κ. Μιχαλάκης Γεώργιος ΚΦΑ του 7ου Γυμνασίου Ρόδου, ο κ. Μαντικός Νικόλαος ΚΦΑ του 1ου ΓΕ.Λ. Ρόδου, ο κ. Παπαγεωργίου Αντώνιος ΚΦΑ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής, και η κ. Κατσαρέλη Ελευθερία ΚΦΑ της Ομάδας Φυσικής Αγωγής.

    Κατά τη δοξολογία της Επετείου και την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσει τιμές

    η   Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ.

ΠΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ώρα 18.00 μ.μ. Επίσημη υποστολή σημαίας στο Βωμό της Πατρίδας με συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος και της Φιλαρμονικής της 95 ΑΔΤΕ.

 

Pin It on Pinterest