«Το Αεροδρόμιο Διαγόρας είναι περιουσία του Ροδιακού Λαού»

Από τη Δευτέρα 3/3/2014 έχουν αρχίσει οι υποψήφιοι «επενδυτές»- κοράκια- να επισκέπτονται το αεροδρόμιο «Διαγόρας» που η μνημονιακή συγκυβέρνηση αποφάσισε να τους το χαρίσει, με ένα άνευ προηγουμένου ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού Λαού. Ήδη βρισκόμαστε στη β’ φάση του διαγωνισμού και οι υποψήφιοι θα καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές πολύ σύντομα.

Αυτό το ξεπούλημα συνιστά πλήγμα στην οικονομία της χώρας και στην τοπική οικονομία με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού. Σε μια ευαίσθητη και κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή όπως είναι η Ρόδος η απώλεια του ελέγχου της λειτουργίας των διεθνών αεροδρομίων θα βλάψει τα εθνικά συμφέροντα και θα οδηγήσει σε απώλεια ενός ακόμη μέρους της εθνικής μας κυριαρχίας. Ταυτόχρονα υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτό το ξεπούλημα θα ζημιώσει το Δημόσιο και τους πολίτες όχι μόνο της Ρόδου αλλά και των Περιφερειακών Αεροδρομίων του Νομού, που συντηρούνται από τα έσοδα των αεροδρομίων Ρόδου και Κω. Επίσης είναι σχεδόν βέβαιο ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την αύξηση των τελών χρήσης του αεροδρομίου και επομένως την αύξηση των εισιτηρίων. Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι οδυνηρή για τους επιβάτες αλλά και για τον τουρισμό της περιοχής μας.

Στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» έχουν γίνει επενδύσεις ύψους άνω των 50 εκ. την τελευταία δεκαετία, οι οποίες θα δοθούν προίκα στον επενδυτή. Αλλά δεν φτάνει αυτό, έχει αναφερθεί ότι στη διαδικασία παραχώρησης, ο επενδυτής θα έχει δωρεάν τις υπηρεσίες των υπαλλήλων της ΥΠΑ για δύο χρόνια, οι οποίοι θα συνεχίσουν να μισθοδοτούνται από το δημόσιο και φυσικά στο τέλος της διετίας θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της απόλυσης.

Το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση  έχει αποτύχει τόσο σε χώρες όπως η Ισπανία και η Γαλλία, όπου επανακρατικοποιούν τα αεροδρόμια τους, όσο και στο «Ελ. Βενιζέλος».

Σε αυτό το ξεπούλημα οφείλουν να πάρουν θέση όλοι οι τοπικοί φορείς και να αντιληφθούν ότι ο τόπος και η χώρα μόνο ζημιά μπορούν να υποστούν. Καλούμε λοιπόν όλους τους φορείς σε ένα μέτωπο κατά του ξεπουλήματος του αεροδρομίου και προάσπισης των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Ζητάμε από τους φορείς να εμποδίσουν το ξεπούλημα του αεροδρομίου «Διαγόρας», ζητάμε επίσης από όλους τους υποψήφιους για το Δήμο και την Περιφέρεια να τοποθετηθούν χωρίς περιστροφές και αστερίσκους για το καυτό αυτό θέμα του τόπου.

Τέλος, καλούμε τους  εργαζόμενους του αεροδρομίου και όλους τους κατοίκους του νησιού  να είναι σε εγρήγορση και να κινητοποιηθούν αγωνιστικά,  για να προασπίσουν  την περιουσία του τόπου μας.

Pin It on Pinterest