“ΟΧΙ στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ των μονάδων του ΕΟΠΥΥ” – Αύριο το πρωί συγκέτρωση στον ΕΟΠΥΥ Ρόδου

ΟΧΙ στο ΚΛΕΙΣΙΜΟ των μονάδων του ΕΟΠΥΥ

ΟΛΟΙ στις κινητοποιήσεις έξω από τις μονάδες σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά!

Συνάδελφοι,

Χθες, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, εφαρμόζοντας τον νέο νόμο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που ψηφίστηκε στις 11/2, έστειλε έγγραφη εντολή προς όλες τις μονάδες του ΕΟΠΥΥ να αρχίσουν τη διαδικασία παραλαβής και παράδοσης των δομών στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τη Δευτέρα!

Το ξεγύμνωμα των μονάδων του ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε με τη διαθεσιμότητα και κινητικότητα 8.000 γιατρών. Στον ΕΟΠΥΥ θα παραμείνουν 1.400 διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι κατανέμονται σε 57 περιφερειακές διευθύνσεις – εκ των οποίων οι εφτά βρίσκονται στην Αττική. Η διαδικασία, δε, της διαθεσιμότητας – κινητικότητας, σύμφωνα με το νόμο θα διαρκέσει ένα μήνα.

Μέσα σε όλες τις μονάδες που κλείνουν είναι και κέντρα όπως το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΠΥ), το μοναδικό δημόσιο στη χώρα, που λειτουργεί από το 1966 και δέχεται 5.500 παιδιά και εφήβους των λαϊκών οικογενειών έχοντας ελάχιστο προσωπικό.

Η διαδικασία αυτή θέτει σε κίνδυνο την περιουσία ανεκτίμητης αξίας που χτίστηκε, μεταπολεμικά, πρωτίστως απ’ τον ιδρώτα των ασφαλισμένων. Αφού, για ένα – τουλάχιστον – μήνα, όλες αυτές οι υποδομές και το υλικό – περιουσία αρκετών δις ευρώ(ακίνητα, πανάκριβα μηχανήματα και αναλώσιμο υλικό)- θα βρίσκονται υπό την εποπτεία 57 ανθρώπων.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ που απειλείται από την δίψα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της υγείας για κέρδος. Το σχέδιο κλιμακώνεται καιρό τώρα με :

1     Τη δραστική  υποχρηματοδότηση  των  Κρατικών  Νοσοκομείων,  των Κέντρων  Υγείας,  του  ΕΟΠΥΥ  και  των  ασφαλιστικών  ταμείων.  ( Για το 2014 προβλέπεται μείωση της κρατικής χρηματοδότησης  των δημοσίων νοσοκομείων  κατά  32%,  του  ΕΟΠΥΥ  κατά  30% και  της  φαρμακευτικής  δαπάνης  κατά  15%)

2     Τη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας, δηλαδή την μετατροπή του από κοινωνική υπηρεσία σε «μαγαζί».

3     Τις συγχωνεύσεις και η κατάργηση νοσοκομείων, κλινικών και κλινών.

4     Την παράλληλη  αύξηση  της  συμμετοχής  των ασφαλισμένων  στις  δαπάνες  για  φαρμακευτική  περίθαλψη  (μέσα στην  τελευταία τριετία αυξήθηκε από  το  9%   στο  27%) .

5     Τη διαγραφή σκευασμάτων και εργαστηριακών εξετάσεων από το «βασικό πακέτο παροχών».

6      Την υπολειτουργία των δημόσιων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που στερούνται  τα αναγκαία  μέσα,  σε υποδομές,  προσωπικό,  εξοπλισμό,  υγειονομικό  υλικό  κ.ά.

Ο νόμος για την Π.Φ.Υ., που ψηφίστηκε στην Βουλή, έρχεται να διαλύσει ότι είχε απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! Τώρα να οργανώσουμε, να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία, παντού! Όλοι μαζί εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νεολαία και γυναίκες να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους.

ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία, τις Ενώσεις και όλους του αυτοαπασχολούμενους να συμμετέχουν μαζικά στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που διοργανώνονται για τις επόμενες μέρες, στα παραρτήματα του ΕΟΠΥΥ, σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων και  τις Λαϊκές επιτροπές.

 

Παλεύουμε για:

1     Να  αποσυρθεί  ο νόμος  για  τη  Πρωτοβάθμια  Φροντίδα  Υγείας  (ΠΦΥ).

2     Να μην κλείσει καμία μονάδα ΕΟΠΥΥ, να παρθούν πίσω οι διαθεσιμότητες.

3     Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες,  να  καταργηθούν  όλα  τα  γκισέ  πληρωμών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία. Πλήρη και επαρκής χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ασφαλιστικών  ταμείων  από  τον  κρατικό  προϋπολογισμό.

4     Να πάψουν  τα  νοσοκομεία  να  είναι  επιχειρήσεις. Ενιαίο,  αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό.

5     Να  σφραγιστούν  ΤΩΡΑ  τα  βιβλιάρια των συνταξιούχων του ΟΑΕΔ και  όλων  των  ανασφάλιστων ανεξάρτητα οφειλών. Να καλυφθούν όλοι οι συνάδελφοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

6     Μαζικές  προσλήψεις  μόνιμου  και  αποκλειστικής  απασχόλησης  επιστημονικού  και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία, όλων των συμβασιούχων.

ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

Pin It on Pinterest