“Ενισχύεται το Πυροσβεστικό Σώμα στα Δωδεκάνησα”

Το θέμα της στελέχωσης με μόνιμους πυροσβέστες των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος στα Δωδεκάνησα, μετά την αρχική ενίσχυση με 31 εποχικούς πυροσβέστες, είχε θέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Είχε ζητήσει, μάλιστα, να υπάρξουν τοποθετήσεις από τους αποφοίτους της σχολής, οι οποίοι θα τοποθετηθούν τις επόμενες μέρες.

Σε συνέχεια των συνεργασιών του με τον Υπουργό και την ηγεσία προκύπτει ότι τοποθετούνται 16 μόνιμοι πυροσβέστες στα Δωδεκάνησα.

Η κατανομή τους είναι 7 άτομα στην Π.Υ. Ρόδου, 4 στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Απόλλωνα, 3 στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λίνδου και 2 στην Π.Υ. Κω.

Είναι οι πρώτες τοποθετήσεις, οι οποίες δεν καλύπτουν όλα τα κενά. Μετά από συνεννόηση που είχε και σήμερα ο κ. Κόνσολας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, ζήτησε να ακολουθήσει και δεύτερη φάση τοποθετήσεων, από την πρόσληψη του υπολοίπου των επιτυχόντων του διαγωνισμού των 500 δόκιμων πυροσβεστών, προκειμένου να ενισχυθούν με μόνιμους πυροσβέστες τα νησιά, όπως η Κως, η Κάρπαθος και η Κάλυμνος.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This