Επιστημονική – ενημερωτική διάλεξη με θέμα: “Η εξέλιξη της ογκολογικής χειρουργικής σε ελάχιστα επεμβατική”

Το Δ.Σ. του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας,
σας προσκαλεί στην επιστημονική – ενημερωτική διάλεξη με θέμα:
”Η εξέλιξη της ογκολογικής χειρουργικής σε ελάχιστα επεμβατική.
Ποιά τα οφέλη της εξέλιξης της τεχνολογίας και της επιστήμης
στην θεραπεία του ασθενή σήμερα  ”

Ομιλητής: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣT. ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΣ Μ.D, FACS
Επιστημονικός Υπεύθυνος Τομέα Γενικής Χειρουργικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών,
Mέλος του Αμερικάνικου Κολλεγίου Χειρουργών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθει στο Νεστορίδειο Μέλαθρο,
Πλατεία Γ. Χαρίτου ( 100 χουρμαδιές)
Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18,30
Είσοδος ελεύθερη

 

Η 4 Φεβρουαρίου διεθνώς καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου γενικότερα και στις 15 Φεβρουαρίου του παιδιατρικού ειδικότερα.
Βασικός στόχος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης στον συνεχή και επίμονο αγώνα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης των κακοήθων νόσων.
Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.30 το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, σε συνέχεια σειράς εκδηλώσεων που κάθε χρόνο πραγματοποιεί, διοργανώνει επιστημονική ενημερωτική διάλεξη για την σημασία της πρώιμης διάγνωσης και του συγχρόνου τρόπους αντιμετώπισης του καρκίνου.
Ομιλητής ο κ. Περικλής Στ. Χρυσοχέρης ΜD, Γενικός χειρουργός, Στέλεχος της κλινικής Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Θέμα : « Η εξέλιξη της ογκολογικής χειρουργικής σε ελάχιστη επεμβατική. Ποια τα οφέλη της εξέλιξης της τεχνολογίας και της επιστήμης στη θεραπεία του ασθενή σήμερα ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Νεστορίδειο Μέλαθρο, πλατεία Γαβριήλ
Χαρίτου ( 100 χουρμαδιές)
Βιογραφικό ομιλητή
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣT. ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΣ Μ.D, FACS

O Περικλής. Σ. Χρυσοχέρης M.D, FACS, είναι γενικός χειρουργός της κλινικής Γενικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Φοίτησε στα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και Κωστέα Γείτονα, πριν ξεκινήσει τις σπουδές του στην Ιατρική σχολή του Semmelweis. Αφού πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις USMLE,  CSA και έλαβε το δίπλωμα ECFMG επελέγη από την Ιατρική σχολή της Βοστώνης για θέση Χειρουργικής ειδικότητας Preliminary.

To 2004 του απονεμήθηκε θέση μόνιμη θέση στο πρόγραμμα Γενικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης από όπου και αποφοίτησε ως Γενικός Χειρουγός με επιτυχία το 2008.
Υπήρξε ο πρώτος, μη Αμερικανός, ειδικευόμενος, που αποφοίτησε από το πρόγραμμα Γενικής Χειρουργικής του Boston University τα τελευταία 25 χρόνια.
Τον Σεπτέμβριο του 2008, του απονεμήθηκε ο τίτλος του Αmerican Board of Surgery Certification έπειτα από τις σχετικές εξετάσεις στην Φιλαδέλφια των ΗΠΑ.
Το 2008 με 2009 έγινε δεκτός από την Ιατρική σχολή Harvard, στο νοσοκομείο Massachusetts General Hospital, Department of General Surgery, για fellowship / μετεκπαίδευση στην χειρουργική Τραύματος, Εντατικής και Εγκαυμάτων. Στον ένα χρόνο παραμονής του στο Ηarvard ασχολήθηκε με την ελάχιστα επεμβατική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική. Στο τέλος της μετεκπαίδευσης του στο Harvard έλαβε το δίπλωμα λαπαροσκοπικής χειρουργικής F.L.S
Είναι μέλος μεγάλου αριθμού Ιατρικών και Χειρουργικών συλλόγων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Είναι επίσης γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του ΕλληνοΑμερικανικού Ιατρικού Κολλεγίου και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρίας Ρομποτικής Χειρουργικής. Έχει συνεχή παρουσία στα πιο σημαντικά ετήσια διεθνή χειρουργικά συνέδρια με δεκάδες παρουσιάσεις.
Από τις αρχές του 2010 χειρουργεί ως συνεργάτης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, στην κλινική Αμαρουσίου όπου είναι και έμμισθος Επιστημονικός Διευθυντής του Χειρουργικού τομέα.